Ο Μητροπολιτικός Ι.Ν. της Σύρου γιόρτασε τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος

  • Δευτέρα, 8 Αυγούστου, 2022 - 06:16

Παρουσία πιστών και εκπροσώπων τοπικών φορέων της Σύρου, τελέστηκε την Παρασκευή το βράδυ, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ο Μέγας Εόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωρόθεου Β’ και τη συμμετοχή των Εφημερίων της Σύρου. Με σαφείς αναφορές στη μεγάλη αυτή γιορτή της Ορθοδοξίας, ο κ. Δωρόθεος Β’ , αφού ευχαρίστησε όσους παρευρέθηκαν, ευχήθηκε η Μεταμόρφωση του Κυρίου, που υποδηλώνει την προσωπική εσωτερική μεταμόρφωση όλων μας, να συνεισφέρει για να μεταμορφώσουμε την κοινωνία και τον τόπο μας, έτσι ώστε να παραδώσουμε στα παιδιά μας ένα καλύτερο αύριο.

Το πρωί του Σαββάτου τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος πιστών κι επισήμων. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Δωρόθεος Β’ μίλησε για το θεολογικό περιεχόμενο της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος κι εν συνεχεία, έδωσε συγχαρητήρια στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών εξετάσεων ενώ παρότρυνε τα παιδιά που δεν πέτυχαν τους στόχους τους, να παραμένουν αισιόδοξα και να μη σταματούν να προσπαθούν. Ευχαρίστησε επίσης τους Εφημέριους του Ιερού Ναού, τους Πρωτοπρεσβυτέρους Εμμανουήλ Συρίγο και Αντώνιο Βελούδιο αλλά και τους συνεργάτες τους, για το “επίμοχθο, διαρκές και αθόρυβο έργο τους στη συντήρηση και προστασία του ιστορικού Ναού” κι ευχήθηκε σε όλους για τον Δεκαπενταύγουστο. Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ευλόγησε το νέο καρπό της αμπέλου, αναφερόμενος “στην καταξίωση των υλικών αγαθών επ` ωφελεία του ανθρώπου και στον αγιασμό τους, διά της παρουσίας του Κυρίου, ο Οποίος ήρθε για να μεταμορφώσει και να ‘ποιήσει καινά’ τα πάντα”

Η Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, που είναι μία από τις μεγαλύτερες της Χριστιανοσύνης, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Αυγούστου, ημέρα των εγκαινίων του ομώνυμου ναού που ίδρυσε στο Θαβώρ η Αγία Ελένη, μητέρα του Μέγα Κωνσταντίνου.