425η Επέτειος Ιδρύσεως της Μονής της Αγίας Αικατερίνης του Τάγματος των Δομινικανίδων

  • Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022 - 11:49

Εορτασμός στη Σαντορίνη
της 425ης επετείου από την ίδρυση της Μονής της Αγίας Αικατερίνης,
του Τάγματος των Δομινικανίδων 

«Μεγαλύνει η ψυχή μου τον Κύριο, και αγαλλίασε το πνεύμα μου για το Θεό το Σωτήρα μου»!

Με τα ίδια λόγια της Αειπαρθένου Μαρίας, θέλουμε να εκφράσουμε  τη χαρά και την ευχαριστία μας προς τον Θεό, για την ωραία εμπειρία που ζήσαμε από την Παρασκευή 5 Αυγούστου μέχρι την Τρίτη 9 Αυγούστου 2022.

Κατ’ αυτές τις ημέρες εορτάσαμε με επισημότητα της 425η επέτειο από την Ίδρυση της Μονής του Τάγματος των Δομινικανίδων, στη Σαντορίνη, καθώς και την εορτή του προστάτη μας και ιδρυτή του τάγματος  Αγίου Δομινίκου.

Ιδιαίτερα σημαντική  στιγμή ήταν  η  Θεία Ευχαριστία που τελέστηκε την Κυριακή, στις 10 το πρωί, στο παρεκκλήσιο της Μονής  και στην οποία  προέστη  ο Αποστολικός  Νούνστιος στην Ελλάδα σεβασμιότατος π. Σάβιο Χον Ταϊ  Φαϊ. Συλλειτούργησαν ο σεβασμιότατος Επίσκοπος Σύρου, Θήρας και Κρήτης π. Πέτρος Στεφάνου, ο σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κερκύρας  π.  Γεώργιος Αλτουβάς , ο σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου π. Ιωσήφ Πρίντεζης. ο π. Δαμιανός του τάγματος των Δομινικανών και ο π Ματθαίος. Επίσης παρέστησαν ο διάκονος π. Γουλιέλμος και  τέσσερεις ιεροσπουδαστές του Τάγματος  του Ενσαρκωμένου Λόγου, που αυτή την περίοδο, βρίσκονται στην Τήνο.

Νοιώσαμε χαρά και έκπληξη από το ταλέντο ενός από τους νέους, ο οποίος συνόδεψε με το βιολί του  το άσμα που ψάλλαμε κατά τη Θεία Κοινωνία!

Το απόγευμα ψάλλαμε  πολυαρχιερατικό  Εσπερινό προς τιμήν  του Αγίου Δομίνικου, στον οποίο  προέστη  ο σεβασμιότατος π. Ιωσήφ Πρίντεζης. Στην ομιλία του μας πρέτρεψε να μείνουμε πιστές  στην αποστολή μας. προσευχόμενες  για την Εκκλησία και για όλες τις ανάγκες της ανθρωπότητας.

Μετά  το τέλος του Εσπερινού , είχαμε  μια πολύ ωραία και αδελφική συνάντηση με τους παρόντες αρχιερείς μας.

Μοιραστήκαμε τις εντυπώσεις μας  της ημέρας, τους ευχαριστήσαμε για τη χαρά που μας έδωσε η συμμετοχή τους στη γιορτή μας  και εκείνοι  μας άφησαν τους  σκοπούς τους για  να συνεχίσουμε  να τους έχουμε στην προσευχή μας.

Τελειώσαμε αυτήν την ημέρα, ευχαριστώντας τον Κύριο, για όλα του τα αγαθά και για την παρουσία των  μελών της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος στον εορτασμό της 425η επετείου από την ίδρυση της Μονής μας !