Πανήγυρη της Παναγίας Φανερωμένης 2022

  • Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2022 - 14:29

Ο επίσημος εορτασμός της Παναγίας Φανερωμένης κορυφώθηκε με την πανηγυρική αρχιερατική Θεία λειτουργία στην οποία προήδρευσε ο Σεβασμιότατος επίσκοπος π. Πέτρος Στεφάνου και συλλειτούργησαν μαζί του ο σεβασμιότατος πρώην Νάξου- Τήνου π. Νικόλαος Πρίντεζης και ο ιερός κλήρος της Σύρου.

Το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σύρου εκπροσώπησε ο αρχιερατικός επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου.

Η Παναγία οφείλει όλο το μεγαλείο της και τη δύναμή της στον Ιησού Χριστό. Η αυθεντική λοιπόν ευλάβεια προς την Παναγία, πρέπει να μας οδηγεί στον Ιησού Χριστό ,για να ζούμε τη χριστιανική μας ζωή σε βάθος, τόνισε χτες και σήμερα ο σεβασμιότατος Πέτρος στα κηρύγματά του. Και εξήγησε τι σημαίνει ζωή με το Χριστό : Ζω ως χριστιανός σημαίνει ότι προσπαθώ καθημερινά να τρέφεται η πίστη μου, να αυξάνεται η ελπίδα μου και να ζω στην αγάπη Του, κάνοντας έργα αγάπης.

Μπορείτε να ακούσετε το κήρυγμα του Σεβασμιοτάτου π. Πέτρου εδώ

Στο τέλος της ιερής ακολουθίας, ο σεβασμιότατος π. Πέτρος ευχαρίστησε τον εκπρόσωπο της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου, τους βουλευτές του Νομού κυρία Αικατερίνη Μονογιού και Φίλιππο Φόρτωμα καθώς και τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Σύρου Ερμούπολης, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας για την παρουσία τους στην Πανήγυρη της Παναγίας Φανερωμένης. Ευχαρίστησε τέλος και τον εκλεκτό λαό του Θεού, που με την παρουσία και την προσευχή του σήμερα, τόσο κατά τις τρεις πρωινές θείες Λειτουργίες, όσο και κατά την απογευματινή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια του οκταημέρου, λάμπρυνε την εορτή της Παναγίας Φανερωμένης. Ευχήθηκε δε σε όλους η Παναγία Φανερωμένη μας να μας σκεπάζει με τη μητρική φροντίδα και αγάπη της.