“Η κυρά του Αιγαίου” στον Πειραιά

Η ιερή εικόνα της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας μεταφέρθηκε στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου
  • Τρίτη, 18 Οκτωβρίου, 2022 - 06:15

“Η κυρά του Αιγαίου “, η ιερή εικόνα της Παναγίας Χοζοβιώτισσας , συνοδεία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής αρχιμανδρίτη Σπυρίδωνα και του δημάρχου Αμοργού, Ελευθέριου Καραϊσκου έφθασε το απόγευμα της Κυριακής 16 Οκτωβρίου, με πλοίο του πολεμικού ναυτικού, στο λιμάνι του Πειραιά όπου και θα παραμείνει μέχρι και την 1η Νοεμβρίου.

Την ιερή εικόνα υποδέχθηκαν με μεγαλοπρέπεια και τιμές, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ Σεραφείμ, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και Νήσων κ.κ Αμφιλόχιος και ο Αιδεσιμολογιότατος π. Θωμάς Συνοδινός , άγημα του Πολεμικού Ναυτικού, η μπάντα του Λιμενικού Σώματος, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και πλήθος πιστών.

Στη συνέχεια, τελέστηκε δέηση από τον Σεβ.. Μητροπολίτη Θήρας κ. Αμφιλόχιο και ακολούθησε λιτανευτική πομπή προς τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς όπου τελέστηκε δέηση και δοξολογία.

Αφορμή για τη μεταφορά τη εικόνας στάθηκε ο δεκαήμερος εορτασμός της ενορίας Αγίου Δημητρίου Πειραιώς “Δημήτρια 2022” κατά τον οποίο θα πραγματοποιηθούν, όπως κάθε χρόνο, εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις.