Ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος πραγματοποίησε την καθιερωμένη βόλτα του στην αγορά της Ερμούπολης

Μοίρασε απλόχερα ευχές και δώρα

  • Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου, 2022 - 06:19

Την καθιερωμένη επίσκεψή του στην αγορά της Ερμούπολης πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β’.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Σεβασμιότατος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους καταστηματάρχες της αγοράς και να τους δώσει τις ευχές του για τον καινούργιο χρόνο που έρχεται.
«Ο Θεός μας έκανε μια ωραία ηλιόλουστη ημέρα έτσι ώστε να τηρήσουμε το έθιμο που ξεκινήσαμε πριν από μερικά χρόνια, χαιρετώντας την αγορά και τους καταστηματάρχες μας, δίνοντάς τους πολλές ευχές, αλλά και εισπράττοντας και εμείς πολλές ευχές και την αγάπη τους», τόνισε ο μητροπολίτης Δωρόθεος.
Κατά τη διάρκεια της περιήγησής του στα καταστήματα της πόλης, ο μητροπολίτης Σύρου είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις σχετικά με την αγοραστική κίνηση των ημερών, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για χειροποίητες δημιουργίες σε είδη δώρων, ζητώντας από τους υπαλλήλους να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο κατασκευής τους.
«Τα καταστήματα της πόλης μας είναι υπέροχα και δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από τις αγορές άλλων πόλεων, ακόμα και της Αθήνας. Όλοι μας θα πρέπει να στηρίξουμε την αγορά μας γιατί στηρίζοντας την αγορά, στηρίζουμε την κοινωνία μας», επεσήμανε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, η εικόνα του μητροπολίτη Σύρου να κάνει βόλτα στα μαγαζιά της Ερμούπολης σκόρπισε ενθουσιασμό στους περαστικούς, καθώς δεν ήταν λίγοι αυτοί που τον σταμάτησαν, προκειμένου να ζητήσουν τις ευχές και την ευλογία του.
«Θέλω να ευχηθώ όλοι οι καταστηματάρχες να έχουν καλές δουλειές και το νέο έτος που θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες να είναι γεμάτο από δύναμη και ευλογίες. Ο Θεός να φυλάει το νησί μας, την πατρίδα μας, αλλά και το Αιγαίο μας και να γιορτάσουμε όλοι χαρούμενοι τόσο την Πρωτοχρονιά, όσο και τα Άγια Θεοφάνια», κατέληξε ο κ. Δωρόθεος.

Ετικέτες: