Εορτασμός Θεοφανίων στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων

Σύρος: Φως “πλημμύρισε” η θάλασσα του Αιγαίου

  • Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου, 2023 - 12:39

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο φετινός εορτασμός των Θεοφανίων στη Σύρο, όπου πλήθος κόσμου παρακολούθησε την τελετή του αγιασμού των υδάτων και τη ρίψη του σταυρού στο λιμάνι της Ερμούπολης.

Την ευλογία του μητροπολίτη Σύρου, Δωρόθεου Β΄ έλαβαν όσοι συμμετείχαν στην καθιερωμένη παράδοση και κολύμπησαν για να ανασύρουν τον σταυρό, ενώ ιδιαίτερες ευχές πήρε ο τυχερός που έπιασε τον σταυρό, Θεόδωρος Λουδάρος.

Όμορφες εικόνες “κόσμησαν” το ηλιόλουστο ιστορικό κέντρο της Ερμούπολης, από τις κεντρικές οδούς του οποίου διήλθε η λιτανευτική πομπή, η οποία ξεκίνησε από τον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως.

Νωρίτερα ο μητροπολίτης Σύρου, πλαισιωμένος από τον μητροπολίτη Βρεσθένης, Θεόκλητο τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και τον Μέγα Αγιασμό στον μητροπολιτικό ναό, παρουσία εκπροσώπων όλων των Αρχών του τόπου. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της πομπής η Φιλαρμονική Σύρου παιάνιζε ύμνους, ενώ συμμετοχή είχαν και οι Πρόσκοποι Σύρου, όπως και το Λύκειο Ελληνίδων.

Στο λιμάνι της Ερμούπολης μετέβη κόσμος ενώ η θάλασσα “πλημμύρισε” από καΐκια, βάρκες, ρυμουλκά και σκάφη του Λιμενικού Σώματος. Την ίδια στιγμή το Blue Star Paros με ριπές νερού συμμετείχε στον λαμπρό εορτασμό των Θεοφανίων.

Αισιόδοξο μήνυμα απηύθυνε προς τους πιστούς, ο κ. Δωρόεος Β΄, ευχόμενος μία φωτεινή πορεία στη χώρα, όπως το φως που “αγκάλιασε” σήμερα το Αιγαίο.

Στον εορτασμό των Θεοφανίων στη Σύρο συμμετείχε σήμερα ο περιφερειάρχης, Γ. Χατζημάρκος, ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης, Γ. Λεονταρίτης, ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Ν. Λειβαδάρας, ο βουλευτής Κυκλάδων, Φ.Φόρτωμας καθώς επίσης πολλά μέλη της αυτοδιοίκησης.

Ετικέτες: