Στη Σύρο το Άγιο Φως (VIDEO)

Στο αεροδρόμιο «Δημήτριος Βικέλας» της Σύρου έφτασε λίγο πριν τις 9 και μισή το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου το Άγιο Φως, με ιδιωτική πτήση της εταιρείας INTERAMERICAN,

Το Άγιο Φως, όπως προβλέπεται, παρέλαβε η αερολιμενάρχης Σύρου, Βασιλική Πρέκα, η οποία και το παρέδωσε στον μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο Β’.

Στο αεροδρόμιο της Σύρου βρέθηκε πλήθος πιστών, ενώ στην τελετή της άφιξης παρέστησαν ο Εισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τζορμπατζόγλου, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, Αλέξης Αθανασίου.

Ο μητροπολίτης Σύρου, αφού ευχαρίστησε την εταιρεία INTERAMERICAN και τον πρόεδρο της ΟΝΕΞ Πάνο Ξενοκώστα που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της πτήσης που έφερε στο νησί το Άγιο Φως, τόνισε ότι αυτό «συμβολίζει το είναι μας και την εσωτερική καθαρότητα που θα πρέπει να έχουμε έτσι ώστε να είναι όλος ο εσωτερικός μας κόσμος φωτεινός. Όπου υπάρχει φως δεν μπορεί να επικρατεί το σκοτάδι με τα καταχθόνια έργα του».

Στη συνέχεια, ο μητροπολίτης Δωρόθεος μετέφερε το Άγιο Φως στο Νοσοκομείο της Σύρου, ενώ μέσω των ιερέων που βρέθηκαν στο αεροδρόμιο μοιράστηκε σε όλες τις ενορίες του νησιού.

 

Η άφιξη του Αγίου Φωτός στη Σύρο!!

Δημοσιεύτηκε από Κοινή Γνώμη στις Σάββατο, 15 Απριλίου 2023