Ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος B' πραγματοποίησε την καθιερωμένη περιοδεία του στην αγορά της Ερμούπολης

Μοίρασε απλόχερα ευχές και δώρα

Κάλεσμα στους κατοίκους της Σύρου να στηρίξουν την τοπική αγορά
  • Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου, 2024 - 06:16

Κοντά στους επιχειρηματίες, αλλά και τους εργαζομένους των καταστημάτων του ιστορικού κέντρου της Ερμούπολης, βρέθηκε χθες το πρωί ο μητροπολίτης Σύρου,  Δωρόθεος Β’, ο οποίος έχει καθιερώσει εδώ και πολλά χρόνια να επισκέπτεται τα καταστήματα μοιράζοντας εθιμοτυπικά δώρα και ευχές για την έλευση του νέου χρόνου, αλλά και να έρχεται σε επαφή με όλους αυτούς που κινούν καθημερινά τα «νήματα» του επιχειρηματικού κλάδου .

Αυτό έπραξε και χθες το πρωί, όπου συνοδευόμενος από τον π. Αντώνιο Τριαντάφυλλο και τον  πρωτοπρεσβύτερο Φλαβιανό Αλμπέσκου περιήλθε τα καταστήματα της αγοράς, ευχόμενος για καλή και ευλογημένη χρονιά, εισπράττοντας παράλληλα τα χαμόγελα, την αγάπη και τον σεβασμό όλων.

Ευλογημένη και «καρποφόρα» η νέα χρονιά

Μέσω των εκπροσώπων των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης, αμέσως το τέλος της περιοδείας αγάπης, ο μητροπολίτης Σύρου ευχήθηκε σε όλους τους κατοίκους του ευλογημένου αυτού νησιού – όπως τόνισε – ευλογημένη και καρποφόρα η νέα χρονιά.

«Σήμερα όπως και κάθε χρόνο πραγματοποιήσαμε την περιοδεία στα καταστήματα και τις επιχειρήσεις της Ερμούπολεως. Ευχηθήκαμε στους ιδιοκτήτες, αλλά και τους εργαζόμενους καλή χρονιά, ευλογημένη και «καρποφόρα». Οι μέρες του 2024 εύχομαι να είναι καλές, ευλογημένες και γεμάτες ελπίδα για όλους, για όλους τους συντοπίτες αυτού του ευλογημένου νησιού, για να μπορέσουμε να πορευθούμε στη ζωή μας σε μία πολύ δύσκολη εποχή που βιώνουμε», σημείωσε ο μητροπολίτης Σύρου, απευθύνοντας παράλληλα ένα μεγάλο ευχαριστώ για τον τρόπο τον οποίον τον υποδέχθηκαν οι επιχειρηματίες κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα καταστήματα.

«Με χαρά και πολλά χαμόγελα μας υποδέχθηκαν όλοι οι καταστηματάρχες και τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επιβάλλεται να στηρίξουμε την τοπική αγορά

Εκτός όμως από τις ευχές για τη νέα χρονιά, ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β’ προχώρησε και σε μία απαισιόδοξη διαπίστωση σχετικά με την εικόνα που παρουσιάζουν τα καταστήματα της Ερμούπολης, προτρέποντας τους κατοίκους να στηρίξουν την τοπική οικονομία, προκειμένου – όπως τόνισε – να δημιουργήσουμε ένα νησί που θα μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της εποχής, αλλά και τις οικονομικές δυσκολίες.

«Με θλίψη όμως διαπίστωσαν πολλά μαγαζιά κλειστά και χωρίς ιδιαίτερη κίνηση στους δρόμους της αγοράς μας. Πρέπει να ξέρουμε ότι εάν δεν στηρίξουμε τον τόπο μας, τότε τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα. Όλοι οφείλουμε να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο, διότι αν ο καθ’ ένας στηρίζει τον διπλανό του, τότε μπορούμε να καταφέρουμε το ακατόρθωτο. Κάνουμε ένα νησί δυνατό, ένα νησί που μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της εποχής, αλλά και τις οικονομικές δυσκολίες αυτών των καιρών», επεσήμανε ο κ. Δωρόθεος, ο οποίος πρόσθεσε ότι «εύχομαι λοιπόν σε όλους, στην αγορά της πόλεώς μας, που δεν υστερεί σε τίποτα  από τις αγορές των μεγάλων πόλεων, να έχουν καλές δουλειές, να ζουν τις οικογένειές τους και να τροφοδοτούν και εμάς και τα σπίτια μας, με όλα τα καλά και ωραία προϊόντα που διαθέτουν και τα προσφέρουν με πολύ αγάπη στους συντοπίτες μας».

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στα τοπικά ΜΜΕ

Ο Σεβασμιώτατος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, για την άριστη συνεργασία που έχουν με την Ιερά Μητρόπολη.

«Πάντοτε και με αντικειμενικότητα, αλλά και με πολύ χαρά παρουσιάζεται το έργο της Ιεράς μας Μητρόπολης. Σας εύχομαι χρόνια πολλά και καλή χρονιά», δήλωσε ο κ. Δωρόθεος.

Με αναφορά στον πόλεμο της Παλαιστίνης η ευχετήρια κάρτα

Μαζί με το εθιμοτυπικό δώρο που προσέφερε ο μητροπολίτης Σύρου προς τους καταστηματάρχες και τους εργαζόμενους της Ερμούπολης, προσέφερε και μία ευχετήρια κάρτα για τη νέα χρονιά, μέσα στην οποία υπήρχε αναφορά και στον πόλεμο της Παλαιστίνης.

Συγκεκριμένα η κάρτα ανέφερε τα εξής:

“Εφέτος η επί γης ειρήνη στιγματίζεται από το γεγονός του πολέμου στα μέρη της Παλαιστίνης, και η προσευχή και η ευχή μας είναι όχι άλλοι θάνατοι άωρων και αθώων παιδιών, για τη χαρά της ζωής των οποίων γεννήθηκε ο Χριστός.

Χρόνια πολλά ευλογημένα και ειρηνικά.

Ευλογημένο και το νέο ημερολογιακό έτος 2024.

Ο Σύρος Δωρόθεος».