Ιερώνυμος στη συνάντηση με Κασσελάκη: Είμαι επιφυλακτικός για τον γάμο ομοφύλων

  • Σάββατο, 13 Ιανουαρίου, 2024 - 11:50

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, κ.κ. Ιερώνυμο είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης, στην Αρχιεπισκοπή, στην Πλάκα.

Σε κοινές δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση, ο κ. Κασσελάκης είπε ότι οι αρχές της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ συνάδουν με αυτές της Εκκλησίας, καθώς το κόμμα του θέλει να είναι η φωνή των αδυνάμων και να στέκετεια με αλληλεγγύη στο πλευρό τους.

Από την πλευρά του, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφέρθηκε στο καλό κλίμα της συνάντησης και είπε ότι αντάλλαξαν απόψεις για τα θέματα συνεργασίας της Εκκλησίας με την Πολιτεία, με τον ίδιο να ψέγει, όπως είπε, τα σημεία εκείνα που χρήζουν βελτίωσης.

Όσο για τη νομοθετική ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε επιφυλακτικός, για να προσθέσει ότι, όπως συμφώνησαν με τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χρειάζεται να υπάρχει ένα κείμενο, ένας νόμος, «για να το δούμε και να τοποθετηθούμε».

Νωρίτερα, ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τον κ. Κασσελάκη, λέγοντάς του: «Σας παρακολουθώ».

«Τρέχω όσο περισσότερο μπορώ, για να υπάρχει ένας αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την ομογένεια», φέρεται να ανταπάντησε ο κ. Κασσελάκης. Είμαι περήφανος που εκπροσωπω τον ελληνισμό, την ομογένεια ως αρχηγός πολιτικού κόμματος, συμπλήρωσε.

Σας είδα στο Πατριαρχείο, φέρεται να είπε στη συνέχεια ο κ.κ. Ιερώνυμος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, συμπληρώνοντας πως το Πατριαρχείο είναι καρδιά όλων μας και ίσως των ελπίδων μας. Με ιδιαίτερη συγκίνηση παρακολούθησα την τελετή, σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών. Επικοινώνησα μετά με τον Πατριάρχη και ήταν παρά πολύ ευχαριστημένος και αυτός, πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Ιερώνυμος, ενώ ακολούθησε ανταλλαγή δώρων μεταξύ τους.

Ο Μακαριώτατος δώρισε στον κ. Κασσελάκη ένα βιβλίο, με θέμα «Η απάντηση της εκκλησίας στα μυθεύματα του αντικληρικαλιστικού λαϊκισμού», αλλά και τσίπουρο και μέλι, παραγωγής από το ησυχαστήριο του, στη Βοιωτία.

Με τη σειρά του, ο κ. Κασσελάκης δώρισε στον Αρχιεπίσκοπο μια γκραβούρα αντίγραφο ενός ιταλικού έργου με τον Απόστολο Θωμά.