1η Πανελλήνια Δράση Προσφοράς & Ευαισθητοποίησης του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων

Ενεργή συμμετοχή των συριανών ομάδων

Ενεργή ήταν η συμμετοχή των Προσκόπων Σύρου στην 1η Πανελλήνια Δράση Προσφοράς & Ευαισθητοποίησης του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, η οποία πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο 13 και 14 Απριλίου 2013. Ειδικότερα, η Αγέλη Λυκοπούλων προσέφερε ως δώρο αυτοσχέδιους σελιδοδείκτες, καθώς επίσης και βραχιολάκια με διάφορα μηνύματα αισιοδοξίας στους διερχόμενους πολίτες της Πλατείας Μιαούλη, προσφέροντας έτσι έκπληξη και χαμόγελα!

Με τη σειρά της, η Ομάδα Προσκόπων η οποία βρισκόταν σε διήμερη διανυκτέρευση στο Προσκοπικό Κέντρο στο Φοίνικα, σε συνεργασία με το μέλος του Συλλόγου "ΔΙΚΑΙΩΜΑ", εργοθεραπευτή κ. Δημήτρη Μαραγκό, συναντήθηκαν με δύο μέλη του συλλόγου τυφλών, την Οριάνα και το Γιάννη στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Τιμίου Σταυρού στην Παρακοπή, όπου οι καλεσμένοι μίλησαν στα παιδιά για θέματα της αναπηρίας, τις αιτίες και τις μορφές της.

Οι καλεσμένοι δέχτηκαν με χαρά τις ερωτήσεις και απάντησαν στις απορίες των παιδιών, εξήγησαν πως αυτοί βιώνουν την αναπηρία τους, αναφέρθηκαν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή τους ζωή, στη μετακίνησή τους στην πόλη και μοιράστηκαν με τα παιδιά τις προσωπικές τους εμπειρίες.

Τέλος, η Κοινότητα Ανιχνευτών, αναλαμβάνοντας το ρόλο του δημοσιογράφου και του cameraman, επισκέφτηκε το γηροκομείο του Αγίου Παντελεήμονα και κατέγραψε ιστορίες και αναμνήσεις από τους ηλικιωμένους, μέσα από μια σειρά ερωτήσεων. όπως φτώχεια, πόλεμος, μετανάστευση.

Οι Πρόσκοποι Σύρου εκφράζουν τις ιδιαίτερες ευχαριστίες τους προς όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση της δράσης, τους πολίτες που συμμετείχαν σε αυτή και τέλος, τα τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα που την πρόβαλαν.

Ετικέτες: