Σημειώθηκαν κατολισθήσεις με προφανείς κινδύνους για τους λουόμενους

“Κλείνει” η Κόκκινη παραλία της Θήρας

Έκκληση από το δήμο να τηρήσουν τις απαγορεύσεις, κάτοικοι και επισκέπτες

Απαγορεύθηκε η πρόσβαση των λουομένων στην Κόκκινη παραλία της Σαντορίνης με σχετική απόφαση που πήρε ο δήμος Θήρας και η Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων, μετά από τις κατολισθήσεις που καταγράφηκαν πριν από δύο ημέρες.

Η δημοτική αρχή του νησιού κάνει έκκληση στους δημότες και τους επισκέπτες να σεβαστούν τα απαγορευτικά σήματα που έχουν τοποθετηθεί, προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενο ατύχημα σε κάποιον λουόμενο, ενώ επισημαίνει τον κίνδυνο νέας αποκόλλησης.

“Λουκέτο” για λόγους ασφάλειας

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατολίσθηση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας τα ξημερώματα της Τρίτης, με σημαντική ποσότητα χώματος και πέτρας να έχουν αποκολληθεί και να έχουν καταλήξει στην παραλία. Αμέσως μετά την ενημέρωση της Αστυνομίας, τοποθετήθηκαν ειδικά απαγορευτικά σήματα και πινακίδες στα ελληνικά και τα αγγλικά προκειμένου να ενημερώνεται ο κόσμος, ενώ υπάρχει κατά μήκος και συρματόπλεγμα αντοχής με κόκκινες κορδέλες, που λειτουργούν προειδοποιητικά για τους πεζοπόρους και τους επισκέπτες.

Η Κόκκινη παραλία στο Ακρωτήρι της Θήρας ανέκαθεν αποτελούσε μία μοναδικής ομορφιάς παραλία λόγω του κόκκινου πετρώματός της, με αποτέλεσμα να συρρέει πλήθος επισκεπτών του νησιού ο οποίος μεταφερόταν κατά κύριο λόγο με καΐκι.

Φόβοι για νέα αποκόλληση

Η δημοτική αρχή της Σαντορίνης, αμέσως μετά το ανησυχητικό γεγονός, εξέδωσε ανακοίνωση, καλώντας όλους να μην επισκεφθούν την παραλία, αφού είναι πιθανό το ενδεχόμενο νέας αποκόλλησης. Στο περιεχόμενό της, μεταξύ άλλων, αναφέρεται, “Από το Δήμο Θήρας ανακοινώνεται ότι από την κατολίσθηση αποσχισμένου τμήματος πρανούς στην Κόκκινη παραλία της Κοινότητας Ακρωτηρίου, έχουν δημιουργηθεί συνθήκες για νέα αποκόλληση διπλανών τμημάτων, με προφανείς κινδύνους για την ασφάλεια των λουόμενων και των παρευρισκομένων στην παραλία. Για τους λόγους αυτούς η Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων με την από 07/08/2013 απόφασή της απαγόρευσε την πρόσβαση προς την Κόκκινη Παραλία. Ο Δήμος Θήρας κάνει έκκληση προς όλους τους πολίτες να σεβαστούν τα απαγορευτικά σήματα και κιγκλιδώματα που έχει τοποθετήσει ο Δήμος Θήρας επί του μονοπατιού και να μην προσεγγίζουν σε καμιά περίπτωση την Κόκκινη παραλία για την δική τους ασφάλεια, μέχρι την αποκατάσταση ασφαλών συνθηκών παραμονής στην παραλία”.