Η ανάπτυξη και η... εγκατάλειψη

Η ανάπτυξη και η... εγκατάλειψη

Παρά το γεγονός, ότι η θάλασσα του Κινίου, τα τελευταία χρόνια τείνει να συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό λουομένων, τουριστών, αλλά και ντόπιων, στη βόρεια πλευρά της παραλίας, όπου βρίσκεται ο όρμος των αλιέων, επικρατεί κλίμα... εγκατάλειψης.

Τα άλματα τουριστικής ανάπτυξης, που έχει σημειώσει η παραλία του Κινίου, φαίνεται να έχουν αφήσει ανεπηρέαστη την συγκεκριμένη προβλήτα, στην οποία συναντά κανείς σκουριασμένους μεταλλικούς κάδους απορριμμάτων, που όπως όλα δείχνουν, είχαν τοποθετηθεί εκεί πριν το 2003 από όταν καταργήθηκε, με Προεδρικό Διάταγμα, το Λιμενικό Ταμείο Κυκλάδων, επικίνδυνα σκουριασμένους στύλους φωτισμού, αλλά και μια πυροσβεστική φωλιά, η οποία, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, έχει εμφανή διαρροή, καθιστώντας τη αναποτελεσματική στην αντιμετώπιση κάποιας εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Στην εποχή, κατά την οποία κύριο μέλημα αρχών και φορέων, είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα του νησιού, αλλά και η διαχρονική υποχρέωσή τους για την ασφάλεια των πολιτών του νησιού, η κατάσταση του εξοπλισμού της συγκεκριμένης προβλήτας, ίσως θα έπρεπε να απασχολήσει, καθώς πρόκειται για ένα σημείο ιδιαίτερα αγαπητό, τόσο στους επισκέπτες, όσο και στους Συριανούς.