24ωρη παραμονή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στη φρεγάτα «Ναβαρίνο»

Την Δονούσα επισκέφθηκε ο Ν. Δένδιας

Με ταχύπλοο της φρεγάτας «Ναβαρίνο» έφτασε στη Δονούσα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, ο οποίος είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή και να συνομιλήσει με τους δημότες του νησιού καθώς και να δώσει τις δικές του ευχές εν όψει της νέας χρονιάς.

Ειδικότερα ο κ Δένδιας συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Παναγιώτη Λίτσα ΠΝ επισκέφθηκε την Παρασκευή τη φρεγάτα "Ναβαρίνο", που πλέει σε διατεταγμένη υπηρεσία στο Αιγαίο, στην οποία παρέμεινε μέχρι και το Σάββατο το πρωί. Κατά τις βραδινές ώρες της Παρασκευής ο αρμόδιος υπουργός ξεναγήθηκε στη φρεγάτα, στη συνέχεια ενημερώθηκε για την αποστολή του πλοίου και του πληρώματος,ενώ παράλληλα του δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσει άσκηση επιχειρησιακής ετοιμότητος εν πλω βάσει ρεαλιστικού σεναρίου, ενώ τέλος δείπνισε με τους αξιωματικούς και το πλήρωμα της φρεγάτας. Ένα ολόκληρο 24ωρο πέρασε μαζί με τους αξιωματικούς και τα πληρώματα της φρεγάτας “Ναβαρίνο” ο κ. Δένδιας έχοντας την ευκαιρία να αντιληφθεί και να διαπιστώσει τις επιχειρησιακές δυνατότητες του στόλου.

Τέλος λίγο πριν αναχώρηση του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δένδιας απευθυνόμενος προς το πλήρωμα της φρεγάτας ανέφερε χαρακτηριστικά : "Κυρίες και κύριοι, ήταν για μένα πολύ μεγάλη χαρά μαζί με τον Αρχηγό του ΓΕΝ και τον Αρχηγό του Στόλου να είμαι για λίγες ώρες μαζί σας. Θέλω να σας πω ότι είμαι εντυπωσιασμένος από τον τρόπο που κάνετε τη δουλειά σας. Δεν θέλω να υπερβάλλω, σας λέω όμως ότι αυτό που κάνετε για την κοινωνία και την πατρίδα είναι εξαιρετικά σημαντικό, το ξέρετε ήδη. Περάσαμε μια πολύ μεγάλη κρίση και η αίσθηση ότι είσαστε αξιόμαχοι είναι απαραίτητο στοιχείο υπερηφάνειας του μέσου Έλληνα. Σας ευχαριστώ θερμά για ό,τι κάνετε, επιτρέψτε μου να ευχηθώ και σε εσάς και στις οικογένειές σας,που θα τις δείτε σύντομα, καλή χρονιά”.

Ετικέτες: