Σύλλογος Εθελοντική Αιμοδοσία Σύρου

“Μας έσωσε η αγάπη του κόσμου”

Χάρη στην αγάπη, τη γενναιοδωρία και την προσφορά της τοπικής κοινωνίας, ο Σύλλογος “Εθελοντική Αιμοδοσία Σύρου”, ένα από τα παλαιότερα σωματεία του νησιού κατάφερε να αντιμετωπίσει τις οικονομικές δυσκολίες του παρελθόντος και να εξασφαλίσει τη συνέχιση της λειτουργίας του με στόχο την εξυπηρέτηση των συνανθρώπων μας.

Η ευχάριστη είδηση ανακοινώθηκε στην χθεσινή εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου από τον πρόεδρο π. Αντώνιο Βουτσίνο. Ο βικάριος της Καθολικής Εκκλησίας ενημέρωσε τα μέλη και τους φίλους του σωματείου για τον αριθμό των αιμοληψιών, των εγγραφών και των δωρεών που πραγματοποιήθηκαν μέσα στο 2014 από φορείς και συλλόγους του νησιού. Ειδικότερα, 1.228 άτομα επισκέφτηκαν την προηγούμενη χρονιά το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου για να προσφέρουν το αίμα τους. Τα εγγεγραμμένα μέλη ανέρχονται στα 1.721 άτομα, εκ των οποίων μόνο τα 700 είναι ενεργοί αιμοδότες, δεδομένου ότι τα υπόλοιπα μέλη, είτε λόγω ηλικίας, είτε λόγω ασθενείας, δεν μπορούν πλέον να αιμοδοτήσουν.

427 μέλη στήριξης

“Σανίδα σωτηρίας” για τον Σύλλογο αποτέλεσαν κατά γενική ομολογία τα μέλη στήριξης της “Εθελοντικής Αιμοδοσίας Σύρου” τα οποία σήμερα ανέρχονται στα 427 άτομα. Γενναιόδωρη θεωρείται επίσης η οικονομική ενίσχυση του σωματείου από το Ίδρυμα Δημητρίου και Λιλίκας Μωραΐτη με το ποσό των 5.000 €, τους λαχνούς του Πανελληνίου Λαχείου (490 €), τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χρουσσών (2.225 €), και άλλους αθλητικούς και κοινωνικούς συλλόγους του νησιού.

Σημειώνεται ότι ο Σύλλογος ξεκινάει τη χρονιά του με το ποσό των 14.729 €, το οποίο αποτελεί μια σημαντική βοήθεια για να αντεπεξέλθει στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους, οι οποίες υπολογίζονται γύρω στις 8.000-9.000 ευρώ ετησίως.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην ενοριακή αίθουσα του Αγίου Σεβαστιανού στην Άνω Σύρου, παρουσία εκπροσώπων της εκκλησίας, των τοπικών αρχών και μελών του συλλόγου. Την κοπή της πίτας συνόδευσαν χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τον Επιμορφωτικό Φιλοτεχνικό Σύλλογο “Ο Φοίνικας Σύρου”, αλλά και θεατρική παράσταση από την κατηχητική ομάδα του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών με την επιμέλεια της Ρένας Ξαγοράρη.