3η Γιορτή Κολοκυθιού στον Φοίνικα

  • Δευτέρα, 8 Ιουνίου, 2015 - 06:20

Το τοπικό αγροτικό προϊόν της περιοχής, που αποτέλεσε πρώτη ύλη για πολλές λιχουδιές τίμησαν με τον δικό τους τρόπο όσοι συμμετείχαν στην 3η γιορτή κολοκυθιού που πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ στον προαύλιο χώρο του νηπιαγωγείου του Φοίνικα.

Αξιοσημείωτη υπήρξε η προσέλευση του κόσμου για ακόμη μία χρονιά, στο πλαίσιο της όμορφης γιορτής που διοργάνωσε ο Επιμορφωτικός και Φιλοτεχνικός Σύλλογος “Ο Φοίνικας Σύρου” από κοινού με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Τοπική Κοινότητα του Φοίνικα, με τους αιρετούς του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης από το σύνολο των παρατάξεων να δίνουν το “παρών” και να συμμετέχουν στο γλέντι που στήθηκε.

Πεντανόστιμο... γλέντι

Στη λιτή γιορτή αρχικά, απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος του Συλλόγου, μιλώντας επιγραμματικά για τη φιλοσοφία της εκδήλωσης, η οποία φέτος συμπλήρωσε τον τρίτο επιτυχημένο χρόνο της, προβάλλοντας σημαντικά το κολοκύθι, που αποτελεί το πλέον χαρακτηριστικό αγροτικό προϊόν που παράγεται στο χωριό. Έντονες μυρωδιές, γλυκές αλλά και αλμυρές γεύσεις πλημμύρισαν τον ουρανίσκο όσων παρευρέθηκαν στη γιορτή, κατά τη διάρκεια της οποίας μέλη της “σοφίας της παράδοσης” παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς.

Πέραν των κατοίκων του χωριού, τις παραδοσιακές συνταγές που μετουσιώθηκαν σε πεντανόστιμα πιάτα, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν περισσότερα από 200 άτομα ακούγοντας παραδοσιακή μουσική, ανάμεσα στους οποίους και ο δήμαρχος, Γιώργος Μαραγκός.