Οι εθελοντές αιμοδότες της Σύρου υποδέχτηκαν τη «Φλόγα της Αγάπης»

Το μονοπάτι της καρδιάς τους ακολούθησαν το βράδυ της Κυριακής οι Εθελοντές Αιμοδότες της Σύρου, υποδεχόμενοι στην πλατεία Μιαούλη τη «Φλόγα της Αγάπης», στο πλαίσιο της 13ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Π.Ο.Σ.Ε.Α. στην προσπάθεια της να προσελκύσει, να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει περισσότερους Εθελοντές Αιμοδότες έχει εντάξει στο θεσμικό της πλαίσιο από το 2002 και την Ιδέα της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, η οποία θεσμοθετήθηκε από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με σκοπό την διάδοση του Εθελοντικού Κινήματος.

Η 13η Λαμπαδηδρομία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) και την Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας (Ε.Ο.ΘΑ), με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού στο θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, προκειμένου η χώρα μας να καταστεί αυτάρκης σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα. Η φετινή Λαμπαδηδρομία ξεκίνησε το ταξίδι της από την πόλη της Κοζάνης και θα καταλήξει στη Λαμία στις 25 Σεπτεμβρίου, όπου θα διεξαχθεί η 28η Αμφικτιονία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδας (ΠΟΣΕΑ).

Η φλόγα φώτισε τις καρδιές μας

Με το μήνυμα «Η φλόγα περνάει από την πόλη μας» ο Σύλλογος Εθελοντική Αιμοδοσία Σύρου, σε συνεργασία με τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης διοργάνωσε τελετή Αφής της Φλόγας, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε λαμπαδηδρομία με αφετηρία και τερματισμό την πλατεία Μιαούλη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παραλαβή της φλόγας, την οποία μετέφερε σε φαναράκι μέσα από το Δημαρχιακό Μέγαρο, μαθητής από την κατηχητική ομάδα της Ενορίας Ταξιαρχών. Εθελοντές αιμοδότες, παιδιά αλλά και δρομείς της Σύρου, που συμμετείχαν ενεργά στη δράση, άναψαν τις δάδες τους και φορώντας τα μπλουζάκια τους ακολούθησαν την πορεία της φλόγας, περνώντας από την παραλιακή οδό, την πλατεία Κανάρη και τον πεζόδρομο της Θυμάτων Σπερχειού και Πρωτοπαπαδάκη.

44 χρόνια θεάρεστου έργου

Στο θεάρεστο έργο του τοπικού σωματείου αναφέρθηκε και ο Συντονιστής - Διευθυντής του σταθμού αιμοδοσίας και του αιματολογικού εργαστηρίου του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, ιατρός Βασίλης Σουλάκης, τονίζοντας ότι χωρίς τους εθελοντές αιμοδότες δεν θα μπορούσαν να εξυπηρετηθεί μεγάλος αριθμός περιστατικών.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήρε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντική Αιμοδοσία Σύρου π. Αντώνιος Βουτσίνος, υπογραμμίζοντας τη σημασία ευαισθητοποίησης και εγγραφής νέων εθελοντών, οι οποίοι μέσα από την προσφορά τους θα δώσουν ζωή σε αρκετούς συνανθρώπους μας. Για το λόγο αυτό, έκρινε απαραίτητη την ανανέωση των μελών του, προκειμένου ο Σύλλογος να κρατηθεί ζωντανός και να συνεχίσει το έργο του.

«Η παρουσία και η συμμετοχή μας σε τέτοιες διοργανώσεις έχουν ως στόχο τη γνωριμία του κόσμου με το σύλλογό μας, ώστε να κατανοήσουν το έργο μας αλλά και την ανάγκη που υπάρχει για αίμα, όχι μόνο στην πόλη μας, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα», δήλωσε στην «Κοινή Γνώμη» η κ. Ρένα Ξαγοράρη. Όπως τόνισε, η εγγραφή νέων εθελοντών δίνει χαρά στα μέλη του, καθώς η ελπίδα ότι θα συνεχίσει για πολλά χρόνια ακόμα το κοινωνικό έργο του παραμένει ζωντανή. Δεν παρέλειψε δε να ευχαριστήσει από καρδιάς την Επιτροπή Αθλητισμού του Δήμου και ιδιαιτέρως τον Άκη Μπάιλα για την πολύτιμη βοήθειά του.

Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση συμμετείχε και το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου, το οποίο έχει εκφράσει την επιθυμία για διοργάνωση μελλοντικής ομιλίας με θέμα την αιμοδοσία.