Η αγάπη για τα ζώα ξεκινάει από την "Φωλιά"

Την κτηνιατρική κλινική του Γιώργου Μαραγκού επισκέφτηκαν νηπιαγωγοί και μαθητές του Παιδικού Σταθμού «Η Φωλιά», στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Μαθαίνω για τα ζώα του αγροκτήματος».

Τα «σπουργιτάκια» των προ-προνηπίων είχα την ευκαιρία να δουν από κοντά τα νοσηλευόμενα ζώα και να ακούσουν την καρδούλα ενός σκύλου με το στηθοσκόπιο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Ιανουαρίου, οι μαθητές μαζί με τις δασκάλες τους μίλησαν για τα ζώα που βρίσκουμε σε ένα αγρόκτημα, έκαναν σχετικές κατασκευές, τραγούδησαν, άκουσαν παραμύθια και ολοκλήρωσαν τον κύκλο του πρότζεκτ, με μία επίσκεψη στο κτηνιατρείο.

Τα παιδιά έμαθαν τα πάντα γύρω από τις τροφές των ζώων, αλλά και τα είδη που προσφέρουν στον άνθρωπο, όπως το γάλα που παίρνουμε από την αγελάδα, το μαλλί που μας δίνει το πρόβατο και τα αυγά που γεννούν οι κότες.

Από την πλευρά του, ο κ. Μαραγκός συμβούλευσε τους μικρούς μαθητές να αγαπούν τα ζώα, να εμβολιάζουν τα σκυλάκια και τα γατάκια τους, καθώς και να ακολουθούν τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής.

Επιπλέον, τα παιδιά είδαν στο μικροσκόπιο τα μικρόβια, για τα οποία μιλούν συνέχεια, καθώς και για τους τρόπους να προστατευτούν από αυτά. Όταν επέστρεψαν στο σχολείο, έφτιαξαν ένα σπιτάκι σκύλο και σκυλάκια από χαρτόνι με την μέθοδο origami.

Ετικέτες: