Ανοικτά ζητήματα στην εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ στην παραλία της Βάρης ένα βήμα πριν το καλοκαίρι

Επιβεβλημένη η συντήρηση των WC

Με το βλέμμα στραμμένο στις ανάγκες των ΑΜΕΑ οφείλουν να είναι οι αρμόδιοι σε τοπικό επίπεδο προκειμένου οι συμπολίτες μας να εξυπηρετούνται απρόσκοπτα ενόψει και της έναρξης της καλοκαιρινής περιόδου, ωστόσο, ως φαίνεται στην ατζέντα με τα ανοικτά ζητήματα περιλαμβάνεται και η συντήρηση των χημικών τουαλετών σε προσβάσιμες - για τους ίδιους - παραλίες της Σύρου.

Μία εξ αυτών των περιπτώσεων αποτελεί η σχετική εγκατάσταση πλησίον της παραλίας της Βάρης, με τον εξοπλισμό που περιλαμβάνεται εντός του ειδικού χώρου να παρουσιάζει σημαντικές φθορές που εμποδίζουν την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ. Ειδικότερα, οι δύο χειρολαβές τις οποίες χρησιμοποιούν συμπολίτες μας με αναπηρικά αμαξίδια έχουν σκουριάσει απόλυτα και δεν έχουν αντικατασταθεί, ενώ και η πόρτα των WC παρουσιάζει πρόβλημα και δεν μπορεί να κλειδώσει εσωτερικά. Αξίζει να σημειωθεί πως, η είσοδος της εγκατάστασης “κλειδώνει” με την τοποθέτηση μίας βίδας εξωτερικά μόνον, κάτι που σημαίνει ότι οι συμπολίτες μας θα πρέπει να συνοδεύονται απαραίτητα προκειμένου να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα, ενώ στις επιφάνειες της καμπίνας ορισμένοι ασυνείδητοι έχουν προβεί σε φθορές. Πέραν των ανωτέρω ζητημάτων, από την χημική τουαλέτα απουσιάζουν ακόμη και τα στοιχειώδη όπως είναι το χαρτί υγείας, ενώ ο χώρος έχει συγκεντρώσει αρκετή άμμο όπως ήταν αναμενόμενο, χωρίς όμως αυτή να απομακρύνεται από το πλαστικό δάπεδο.

Με φόντο το αναφαίρετο δικαίωμα των ΑΜΕΑ να έχουν πρόσβαση στις παραλίες του νησιού, οφείλουν οι αρμόδιοι να προβούν στις απαραίτητες συντηρήσεις των υποδομών που συστηματικά χρησιμοποιούνται.

Ετικέτες: