Προωθήθηκαν οι εργασίες αποψίλωσης και καθαρισμού χόρτων σε δημοτικό αλσύλλιο στην περιοχή της Δόξας

Πρόληψη και προστασία περιβάλλοντος

  • Τρίτη, 14 Αυγούστου, 2018 - 06:14
  • /   Eνημέρωση: 15 Αυγ. 2018 - 0:00

Με γοργούς ρυθμούς προωθήθηκαν οι εργασίες αποψίλωσης χόρτων και “καθαρισμού” δέντρων στην περιοχή της Δόξας και ειδικότερα σε αλσύλλιο ευθύνης του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, με φόντο την ανάγκη πρόληψης απέναντι στον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Συγκεκριμένα, προσωπικό της Δασικής Υπηρεσίας Κυκλάδων σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή επιχείρησε αποτελεσματικά τον καθαρισμό του μικρού αλσυλλίου, λίγα μέτρα πριν από το χώρο στάθμευσης στην περιοχή της Δόξας, αφού πρόκειται για ιδιαιτέρως πυκνοκατοικημένη περιοχή και ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς, υπήρχε “ορατός” αν παρέμενε η πυκνή “βλάστηση” στο εν λόγω μέρος.

Σχετική παρέμβαση είχε πραγματοποιηθεί προ ημερών σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου από την πλευρά της Κίνησης Πολιτών Σύρου, η οποία επεσήμανε τους μεγάλους κινδύνους με φόντο τις υψηλές θερμοκρασίες και την ύπαρξη χόρτων αλλά και πεύκων, αναδεικνύοντας παράλληλα και την ανάγκη προάσπισης του περιβάλλοντος αλλά και των περιουσιών των μονίμων κατοίκων.

Αξίζει να υπενθυμιστεί πως ανάλογες εργασίες λαμβάνουν χώρα σε όλη την έκταση του νησιού της Σύρου, βάσει του πλάνου που είχε κάνει γνωστό ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας.

 

 

 

 

 

 

 

Ετικέτες: