Επιτακτική η ανάγκη φροντίδας του κηπάριου πλησίον του χώρου στάθμευσης του Λιμενικού Ταμείου Σύρου στη θέση “Καρνάγιο”

Η αδιαφορία το μετέτρεψε σε parking

Εμφανώς παραμελημένο παραμένει το μικρό κηπάριο στη θέση Καρνάγιο, πλησίον του χώρου στάθμευσης του Λιμενικού Ταμείου Σύρου, το οποίο αφέθηκε να μετατραπεί σε parking μηχανών, κάτι που διαπιστώνεται σε καθημερινή βάση.

Εκτός από τις φθορές στη λιθόκτιστη περίφραξή του, απαιτείται η ανάπτυξη περαιτέρω εργασιών καθαριότητας στο πράσινο που έχει αφεθεί χωρίς φροντίδα, ενώ επίσης και στα ξύλινα καναπεδάκια, όπως όμως επιβάλλεται και η απομάκρυνση ακόμη και εγκαταλελειμμένων μηχανών.

Πρέπει να σημειωθεί πως, δυστυχώς, η εικόνα εγκατάλειψης που αποπνέει ο μικρός χώρος πρασίνου, οδηγεί ασυνείδητους να μεταφέρουν τις μηχανές τους μέσα στο κηπάριο, παρά τον χώρο στάθμευσης που έχει διαμορφωθεί σε απόσταση αναπνοής.

Η μέριμνα αποκατάστασης τόσο των φθορών του πέτρινου τοιχίου, όσο και η καθαριότητα του εσωτερικού του, θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για την αρμόδια Υπηρεσία, καθώς ο εν λόγω χώρος βρίσκεται πλησίον της στάσης αναμονής της δημοτικής συγκοινωνίας, όπου και καθημερινά περιμένουν αρκετοί δημότες για τη μετακίνησή τους.