Απαιτούνται αντανακλαστικά για την τοποθέτηση χημικών τουαλετών στις παραλίες Βάρης και Φάμπρικας, σύμφωνα με αίτημα της Δημοτικής Κοινότητας Βάρης

Εικόνα που δεν τιμά το νησί

Έγκαιρη μέριμνα για την εξυπηρέτηση των λουομένων απαιτεί η Δημοτική Κοινότητα Βάρης να δείξει ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης και το Λιμενικό Ταμείο Σύρου για τις παραλίες της Φάμπρικας, του Μέγα Γιαλού και της Βάρης, ζητώντας να υπάρξει τοποθέτηση χημικών τουαλετών, μετά από την απομάκρυνση του παλαιού εξοπλισμού.

Η κάκιστη κατάσταση στην οποία είχαν περιέλθει οι τουαλέτες και στις τρεις παραλίες στις οποίες από νωρίς το καλοκαίρι σπεύδει μεγάλος αριθμός δημοτών κι επισκεπτών για να απολαύσει το μπάνιο του, οδήγησε την αρμόδια Υπηρεσία να τις απομακρύνει.

Η Δημοτική Κοινότητα της Βάρης στην τελευταία συνεδρίασή της, αποφάσισε να αιτηθεί κατάλληλο, σύγχρονο και ασφαλή εξοπλισμό και για τις ανωτέρω τρεις παραλίες ευθύνης της, επισημαίνοντας προς τη Δημοτική Αρχή την αναγκαιότητα ρύθμισης των διαδικασιών για την προμήθεια νέων χημικών τουαλετών.

Στις επισημάνσεις της σχετικής απόφασης, η Κοινότητα τονίζει μεταξύ άλλων πως η εικόνα του εξοπλισμού δεν τιμούσε το νησί, ενώ ζητά ακόμη μέριμνα για τις βάσεις των τουαλετών και καθαριότητα αυτών από την αρμόδια Υπηρεσία.

Στο σχετικό φωτογραφικό υλικό έρχεται στο προσκήνιο η εικόνα της θέσης της χημικής τουαλέτας στην παραλία του Μέγα Γιαλού, η οποία δυστυχώς παραπέμπει σε μικρό σκουπιδότοπο.