Ενόψει της αναβίωσης της Ναυτικής Εβδομάδας στη Σύρο παρουσία του Υπ. Εθνικής Αμύνης και του Αρχηγού ΓΕΝ

Εντυπωσιακή άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού στο λιμάνι Ερμούπολης

Εντυπωσίασαν οι δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού το πρωί της Κυριακής, με την άσκηση που πραγματοποίησαν στο ιστορικό λιμάνι της Ερμούπολης, ενόψει της αναβίωσης της Ναυτικής Εβδομάδας στο νησί της Σύρου.

Η πρωτεύουσα των Κυκλάδων υποδέχθηκε τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης, Ευάγγελο Αποστολάκη, τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχο, Νικόλαο Τσούνη, καθώς και μέλη της διοίκησης του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίοι και συμμετείχαν στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις.

Αμέσως μετά την άφιξή τους στο λιμάνι της Ερμούπολης και συγκεκριμένα στο τμήμα που αποτέλεσε την πρώτη πύλη εισόδου κατά το παρελθόν, πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Ναυάρχου Κανάρη, ενώ οι ίδιοι, καθώς επίσης και πολίτες, παρακολούθησαν την εντυπωσιακή επίδειξη, στην οποία εκτός από το ανθρώπινο δυναμικό του ΠΝ συμμετείχαν πλωτά και εναέρια μέσα.

Συγκεκριμένα, σε διάστημα τριάντα λεπτών παρουσιάστηκε μία συνδυασμένη άσκηση – επίδειξη ενδεικτική του τρόπου εργασίας διαφόρων μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού και του στρατού ξηράς.

Η επίδειξη επικεντρώθηκε στον τρόπο λειτουργίας και στις τακτικές διείσδυσης σε εχθρικό περιβάλλον των επιχειρησιακών ομάδων και των μέσων της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών.

Εξαιρετική υπήρξε η συνδρομή των βατραχανθρώπων στην ίδια άσκηση, με τους πολίτες να απαθανατίζουν τις ιδιαίτερες επιδείξεις.

Πρέπει να σημειωθεί πως, παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, κ. Δωρόθεος Β΄, καθώς και οι Μητροπολίτες Σταγών και Μετεώρων και Λαρίσης και Τυρνάβου, όπως και ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και της στρατιωτικής ηγεσίας.

Θα υπάρξει αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της “Κοινής Γνώμης”