Απαιτείται άμεσα καθαριότητα των σημείων περιπάτου και συντηρήσεις στα παγκάκια της Ερμούπολης

Παντελής απουσία φροντίδας του παραλιακού μετώπου

Εκτεθειμένοι είναι οι αρμόδιοι του Λιμενικού Ταμείου Σύρου και της Καθαριότητας στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης αναφορικά με τις εικόνες που διαπιστώνονται στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, καθώς προδίδουν την παντελή απουσία φροντίδας των χώρων, στους οποίους πραγματοποιεί καθημερινά τον περίπατό του μεγάλος αριθμός πολιτών.

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια μίας απλής βόλτας κατά μήκος της παραλιακής ζώνης, παρατηρεί ο καθένας τα έντονα στίγματα που υπάρχουν στις επιφάνειες των πεζοδρομίων και στα σημεία περιπάτου, τα οποία προήλθαν από την ασυνείδητη στάση ορισμένων να απορρίπτουν τα αναψυκτικά και τον καφέ τους στις συγκεκριμένες επιφάνειες. Επιπλέον, διαπιστώνει παρατημένα πλαστικά μπουκάλια και άλλα μικρο-απορρίμματα σε διάφορα σημεία, ή ακόμη και σφηνωμένα στα καναπεδάκια. Πέραν των ανωτέρω, τα διαθέσιμα προς τους πολίτες παγκάκια, δεν έχουν τύχει της συντήρησης που θα έπρεπε, παρά το γεγονός πως βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο της Ερμούπολης, που αποτελεί και τη “βιτρίνα” του ιστορικού κέντρου.

Ως εκ τούτου, χρήσιμο θα είναι οι αρμόδιοι να ανταποκριθούν άμεσα σε όσα “ζητά” η παραλιακή ζώνη, για την καθαριότητα της πόλης και για την αισθητική αναβάθμιση του περιβάλλοντος.