Επιστροφή στην Αθήνα σήμερα με τρία ακτοπλοϊκά δρομολόγια

Νέο “κύμα” αναχώρησης από τη Σύρο

Συνεχίζεται η μεγάλη έξοδος των επισκεπτών της Σύρου σήμερα, με το λιμάνι της Ερμούπολης να είναι γεμάτο από οχήματα αλλά και πολίτες οι οποίοι επιστρέφουν στην Αθήνα, μετά από τις διακοπές τους.

Ιδιαίτερη μέριμνα για την ασφαλή εξυπηρέτησή τους έχει λάβει για μία ακόμη φορά ο Λιμενάρχης Σύρου, Γιάννης Βαμβακούσης σε συνεργασία με την Blue Star Ferries, προκειμένου το επιβατικό κοινό των πλοίων Blue Star 1 και Blue Star Paros, να μην συνυπάρξει στα στέγαστρα αναμονής. Επιπλέον, ανταποκρινόμενη η εταιρεία στα αιτήματα του κ. Βαμβακούση, τα δύο πλοία έφθασαν με αρκετή διαφορά ώρας στο λιμάνι της Σύρου και ειδικότερα το Blue Star 1 αφίχθη 20 λεπτά νωρίτερα από την προγραμματισμένη για να φορτώσει έναν μεγάλο αριθμό οχημάτων και επιβατών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, συμπεριλαμβανομένων των επιβατών του WorldChampion Jet, από τη Σύρο αναχωρούν την Κυριακή περίπου 2.000 άτομα και 400 οχήματα.

Η λιμενική δύναμη αναπτύσσει το έργο της με επιτυχία για την εξυπηρέτηση και των οχημάτων, με τους επιβάτες και τους οδηγούς που φεύγουν με το Blue Star Paros να έχουν ενημερωθεί εγκαίρως – μέσω sms - ώστε να φθάσουν στο λιμάνι από τις 15.15 και μετά.

Υπενθυμίζεται πως, πέρυσι, αντίστοιχη εποχή, ο Λιμενάρχης είχε αξιοποιήσει τον χώρο της ΑΕΝ Σύρου (Ακτή Καταδρομικού Έλλη) για την αναμονή οχημάτων περισσότερων από όσα χωρούσε το λιμάνι.