Τα μέλη της Κοινότητας Ερμούπολης από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης και την Τεχνική Υπηρεσία

Ζητούν μελέτη φωτισμού των διαβάσεων

Ένα σημαντικό αίτημα σχετικά με τις διαβάσεις στην Ερμούπολη προωθεί η αρμόδια Κοινότητα προκειμένου οι πεζοί να διασχίζουν τους δρόμους με ασφάλεια, αλλά και οι οδηγοί να τις διακρίνουν κατά τις μετακινήσεις τους, τις βραδινές ώρες.

Συγκεκριμένα, στις προτάσεις του τεχνικού προγράμματος του 2021 για την Ερμούπολη, η πρόεδρος, Ανθή Χαλκιά και τα μέλη του ΔΣ, υπογραμμίζουν την ανάγκη εκπόνησης μίας μελέτης φωτισμού, καθώς όμως και σήμανσης αυτών, ενώ προτείνουν την τοποθέτηση υαλοσφαιριδίων στο σύνολό τους, σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Τα παραπάνω έρχονται σε συνέχεια της σημερινής κατάστασης που παρουσιάζουν οι διαβάσεις, οι οποίες σε πολλά σημεία δεν διακρίνονται, αποχρωματίζονται και τείνουν να μετατραπούν σε σχεδόν ανύπαρκτες.

Το σχετικό φωτογραφικό υλικό της εφημερίδας αποτυπώνει την τωρινή εικόνα αρκετών διαβάσεων πεζών στα γεωγραφικά όρια του κέντρου της Ερμούπολης ενώ υπενθυμίζεται πως το Λιμενικό Ταμείο Σύρου είχε μεριμνήσει για την τοποθέτηση ειδικών διαβάσεων, οι οποίες μπορεί να καθαριστούν.