Συνεχίζεται η ανεξέλεγκτη εναπόθεση ογκωδών αντικειμένων δίπλα από κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης σε διάφορες περιοχές της Σύρου

Εικόνες “ανυπακοής” απέναντι στον κανονισμό

Δεύτερος γύρος ανεξέλεγκτης εναπόθεσης ογκωδών αντικειμένων πλησίον κάδων ανακύκλωσης και απορριμμάτων καταγράφεται το τελευταίο διάστημα, με ορισμένους πολίτες να δείχνουν πως δεν είναι πρόθυμοι δυστυχώς να τηρήσουν τον Κανονισμό καθαριότητας.

Σε συνέχεια ανάλογων κινήσεων σε αρκετές περιοχές της Σύρου στο πρόσφατο παρελθόν και ειδικότερα στο διάστημα της πρώτης καραντίνας, οπότε και είχε παρατηρηθεί έντονα η συσσώρευση πολλών ογκωδών αντικειμένων, όπως επίπλων, στρωμάτων κ.α. σε ορισμένα σημεία, συνεχίζεται δυστυχώς η ίδια τακτική από μερίδα πολιτών και στο δεύτερο lockdown, προκαλώντας πρόβλημα στο θέμα της αποκομιδής των σκουπιδιών, αλλά και της απομάκρυνσής τους.

Επιπλέον, οι εικόνες δρόμων και πλατειών σε αρκετές γειτονιές όπως ενδεικτικά των Πευκακίων, δεν είναι οι ποιοτικότερες, καθώς τα ογκώδη αντικείμενα παραμένουν για πολλές ημέρες στο ίδιο σημείο, ενώ επιπλέον, μαζί με αυτά αφήνονται και δοχεία με λιπαρά στοιχεία, τα οποία βρωμίζουν τους δρόμους.

Για μία ακόμη φορά, οι δημότες καλούνται να ακολουθούν τα προβλεπόμενα από τον Κανονισμό Καθαριότητας, όπως αναφέρονται ακολούθως:

“Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό καθαριότητας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, για τη διάθεση ογκωδών αντικειμένων & προϊόντων κλαδονομής, οι πολίτες υποχρεούνται να ενημερώσουν τηλεφωνικά το Τμήμα Αποκομιδής Απορριμμάτων και Καθαριότητας Κοινόχρηστων Χώρων (τηλ. 2281088771), το οποίο κατόπιν επί τόπου ελέγχου της σύστασης, του όγκου και των εν γένει χαρακτηριστικών των προς απόρριψη υλικών θα ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους εάν δύνανται να συλλέξουν τα υλικά οι υπηρεσίες του Δήμου ή οι πολίτες με δική τους ευθύνη οφείλουν να μισθώσουν όχημα δημοσίας χρήσεως, το οποίο θα μεταφέρει τα προς απόρριψη υλικά στην κατάλληλη μονάδα διάθεσης (ΧΥΤΑ, μονάδα ανάκτησης ΑΕΚΚ κλπ).
Ως εκ τούτου απαγορεύεται η εγκατάλειψη ογκωδών αντικειμένων χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με το Τμήμα Αποκομιδής Απορριμμάτων και Καθαριότητας Κοινόχρηστων Χώρων του Δήμου”.