Νέα μέτρα από το Τμήμα Μικρών Έργων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης για την ασφάλεια των πολιτών στην Άνω Σύρο

Τέλος στα “κίνητρα” εισόδου στο επικίνδυνο γήπεδο

Στην απομάκρυνση όλων των βοηθητικών τερμάτων και στην επισκευή της περίφραξης στο γήπεδο της Άνω Σύρου προχώρησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, προκειμένου να μην έχουν “κίνητρα” εισόδου τα νεαρά άτομα που συστηματικά παρέβλεπαν την απαγόρευση και εισέρχονταν στο γήπεδο, αγνοώντας την επικινδυνότητα που υφίσταται μετά από την κατολίσθηση βράχων.

Οι νέες ενέργειες έγιναν κατόπιν εντολής του αρμόδιου Αντιδημάρχου, Μηνά Αληφραγκή, ο οποίος σε συνέχεια της δημόσιας συζήτησης του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενημέρωσε επιπλέον και την Αστυνομία, προκειμένου να εντατικοποιήσει τις περιπολίες της στον χώρο.

Σχετική ανησυχία είχε εκφράσει η δημοτική σύμβουλος της μειοψηφίας, Θωμαή Μενδρινού, στην ερώτηση της οποίας είχε απαντήσει ο κ. Αληφραγκής, καυτηριάζοντας μάλιστα το γεγονός πως κατ΄ επανάληψη νεαρά άτομα “ξηλώνουν” τμήμα της περίφραξης προκειμένου να εισέλθουν στον επικίνδυνο αθλητικό χώρο.

Πλέον, μετά τα νέα μέτρα που έλαβε ο Δήμος, μένει να αποδειχθεί αν οι νέοι θα συμμορφωθούν με τις απαγορεύσεις, οι οποίες λήφθηκαν κι επιβλήθηκαν απαραιτήτως, για να αποφευχθεί τραυματισμός ή ακόμη και κάποιο δυστύχημα.