Η Δημοτική Αρχή επεξεργάζεται άμεσα την απομάκρυνση των δημοτικών ποδηλάτων στη Σύρο

Η μη αξιοποίηση φέρνει την απόσυρση

Θλίψη προκαλεί στο άκουσμά της και μόνον η αναφορά περί απόσυρσης των δημοτικών ποδηλάτων από την πλευρά του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Μηνά Αληφραγκή, απόφαση η οποία προκύπτει από τη μη αξιοποίησή τους μέχρι σήμερα.

Συνυπεύθυνοι για την πλήρη απαξίωση ενός εναλλακτικού τρόπου μετακίνησης εντός των ορίων της πόλης είναι οι αιρετοί όλων των τελευταίων χρόνων, όσο και οι πολίτες, καθώς οι πρώτοι παρουσιάστηκαν ανίκανοι να εμπνεύσουν τον κόσμο να κάνει χρήση των δημοτικών ποδηλάτων και οι δεύτεροι, δεν τόλμησαν ούτε στοιχειωδώς να επιχειρήσουν τη μετακίνησή τους με αυτά, έστω και μόνον την καλοκαιρινή περίοδο, κατά την οποία επικρατεί κυκλοφοριακό χάος.

Σε αντίθεση με άλλες επαρχιακές περιοχές και πόλεις της Ευρώπης, οι πολίτες των οποίων συστηματικά και καθημερινά εξυπηρετούνται με ποδήλατα, δυστυχώς η Σύρος φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων για την αξιοποίηση ενός εναλλακτικού μέσου μετακίνησης, όπως αποδεικνύεται από τις μηδενικές διαδρομές που έχει... καταγράψει το σύστημα.

Την απόφαση περί απόσυρσής τους, ανακοίνωσε ο κ. Αληφραγκής στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς όπως υποστήριξε, πέραν της αδιαφορίας του κόσμου, αυτά έχουν αφεθεί να σκουριάζουν ενώ επιπλέον δεν είναι εύκολα στη χρήση τους.