Στην περιοχή του Ξηροκάμπου και πλησίον της οδού Νικ. Καββαδία

Χώρος αναξιοποίητος για την αναψυχή μικρών και μεγάλων

  • Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021 - 06:14
  • /   Eνημέρωση: 24 Φεβ. 2021 - 17:00

Παραμελημένο και χωρίς φροντίδα παραμένει το μικρό πάρκο στον Ξηρόκαμπο, πλησίον της οδού Νικ. Καββαδία (με είσοδο από την Λαλακιά), καθώς δεν είναι σαφές το ιδιοκτησιακό του και ως εκ τούτου, δεν αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Ωστόσο, πρόκειται για έναν μικρό χώρο που περιβάλλεται από κατοικίες και αποτελεί έναν “τόπο” αναψυχής και συνάντησης για μικρούς και μεγάλους, ο οποίος θα μπορούσε να βελτιωθεί ώστε να είναι επισκέψιμος όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Όπως διακρίνει κάποιος από το φωτογραφικό υλικό, το εν λόγω πάρκο δεν έχει είσοδο, ενώ στον εσωτερικό χώρο του διαθέτει δύο μόνον παλιά και φθαρμένα ξύλινα παγκάκια. Αν και υπάρχει φροντίδα στο θέμα της αποψίλωσης χόρτων, ωστόσο, το πάρκο παραμένει χωρίς τη δυνατότητα εργασιών που θα άλλαζαν τη συνολική εικόνα του.

Με δεδομένη την πρόβλεψη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης για τα αλσύλλια, τα πάρκα και τις παιδικές χαρές της Σύρου, χρήσιμο θα ήταν να υπήρχε ενημέρωση σχετικά με τον συγκεκριμένο χώρο, ο οποίος στο παρελθόν είχε επιδιωχθεί να αξιοποιηθεί για την κατάλληλη διαμόρφωσή του.