Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Πρόγραμμα εορτασμού της επετείου της 25ης Μαρτίου στη Σύρο

  • Τρίτη, 23 Μαρτίου, 2021 - 12:51

Αναλυτικά το πρόγραμμα εορτασμού για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στη Σύρο, όπως το γνωστοποίησε η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου. 

Σημειώνεται πως φέτος λόγω της πανδημίας, ο εορτασμός είναι διαφορετικός και η συμμετοχή προσώπων στις προγραμματισμένες τελετές είναι περιορισμένες σε πρόσωπα - εκπροσώπους Αρχών και φορέων. 

                                        

ΤΡΙΤΗ  23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

1.Τριήμερος γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών Καταστημάτων καθώς και των Καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, οικιών και πλοίων που βρίσκονται στο λιμάνι από την 8η πρωινή ώρα της 23ης μέχρι τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου.

2.Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών Καταστημάτων καθώς και των Καταστημάτων  των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου.

 

ΠΕΜΠΤΗ  25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

ΩΡΑ 07:30 Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες από όλους τους Ιερούς Ναούς της πόλης.

ΩΡΑ 08:00 Έπαρση της Σημαίας στο Δημαρχιακό Μέγαρο με συμμετοχή τμήματος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

ΩΡΑ 09:30      Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας στις κατά τόπους ενορίες, προσκύνημα και κατάθεση στεφανιών από εκπρόσωπο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τον Πρόεδρο της Κοινότητας, παρουσία ολιγομελούς αντιπροσωπείας σχολικών μονάδων στα μνημεία πεσόντων Άνω Σύρου, Βάρης, Γαλησσά, Ποσειδωνίας.

ΩΡΑ 10:30 Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου – Τήνου - Άνδρου – Κέας – Μυκόνου -  Μήλου-Σερίφου – Σίφνου - Κιμώλου – Κύθνου - Φολεγάνδρου και Σικίνου  κ.κ. Δωροθέου Β΄.

Τέλος προσέλευσης στον Ιερό Ναό, ώρα 10:25 πμ.

ΩΡΑ 10:50 Εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας μετά το πέρας της Δοξολογίας (εντός του Ι.Ν.) από την υπεύθυνη Γραφείου Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων Κυκλάδων Αικατερίνη Σιγάλα.

ΩΡΑ 11:00  Επιμνημόσυνη Δέηση στο Εθνικό Ηρώο της πόλης (προ του Ι.Ν. του Αγ.Νικολάου) και κατάθεση στεφάνων από:

 

⦁ Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης

⦁ Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων

⦁ Εκπρόσωπο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

⦁ Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου

⦁ Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων

⦁ Ένοπλες Δυνάμεις

⦁ Δήμαρχο Σύρου - Ερμούπολης

⦁ Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Ερμούπολης

⦁ Σώματα Ασφαλείας

⦁ Πολιτικά Κόμματα

με ευθύνη των τελεταρχών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ.κ. Κωνσταντίνο Μουρσελά και Αλέξιο Μαραντζίδη,  με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Σιγή ενός λεπτού – ΑΝΑΚΡΟΥΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΜΝΟΥ.

Με το υπ’ αριθμ. 20666/18-3-2021 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών δεν θα πραγματοποιηθούν οι μαθητικές παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου.

ΩΡΑ 12:00     Προβολή του βιντεοσκοπημένου υλικού της Φιλαρμονικής του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης με τον Εθνικό Ύμνο και επετειακά εμβατήρια.  

ΩΡΑ 18:00    Προβολή διαδικτυακής ομιλίας του επιτελής ιστορικού της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού Υποπλοίαρχου ΠΝ Παναγιώτη Γέροντα με θέμα «Ο Ναυτικός Αγώνας της Ελληνικής Επανάστασης 1821».

Θα ακολουθήσει ξενάγηση στην Υπηρεσία Ιστορίας Ναυτικού από τον Διευθυντή Πλοίαρχο ΠΝ Ιωάννη Διαμαντάκη.

Και οι δύο εκδηλώσεις που τελούν υπό τη διοργάνωση του Τμήματος Πολιτισμού του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης και στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ΣΥΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.

ΩΡΑ 18:50 Υποστολή της Σημαίας (όπως και κατά την έπαρση).

Επισημαίνεται ότι όπως αναγράφει η σχετική ΚΥΑ, (ΦΕΚ 1076 /τ. Β΄/20-3-2021 την 25η Μαρτίου 2021 στους Ιερούς Καθεδρικούς Ναούς της έδρας των Δήμων τηρείται η αναλογία 1 ατόμου ανά 25 τ.μ. και μέγιστο όριο τα 20 άτομα. Το μέτρο αυτό ισχύει σε όλες τις περιοχές ανεξάρτητα από την επιδημιολογική κατάσταση την οποία βρίσκονται.

 

«Χρωστάμε σ’ όσους ήρθαν, πέρασαν,

θα ’ρθουν, θα περάσουν. 

Κριτές θα μας δικάσουν 

οι αγέννητοι, οι νεκροί»

                                     Κ. Παλαμάς

Σχετικά αρχεία: