Ανοικτά θέματα στην πλατφόρμα της θέσης “Αστέρια” στη Σύρο, στην οποίαν καθημερινά σπεύδουν – ήδη - αρκετοί λουόμενοι

Απαιτούνται βελτιώσεις ενόψει καλοκαιριού και επισκεψιμότητας

Ήπιες βελτιώσεις στην πλατφόρμα της περιοχής “Αστέρια” οφείλει να εξετάσει άμεσα το Λιμενικό Ταμείο Σύρου, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, κατά την οποίαν αυξάνεται ο αριθμός των πολιτών που σπεύδουν να απολαύσουν το μπάνιο τους με θέα τα εκπληκτικά “Βαπόρια”.

Αν και ήδη αρκετοί λουόμενοι κάνουν χρήση της μεγάλης πλατφόρμας που βρίσκεται πλησίον των κεντρικών σκαλοπατιών της περιοχής, δυστυχώς διαπιστώνουν σημαντικά θέματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Συγκεκριμένα, η επιφάνεια της πλατφόρμας παρουσιάζει μεγάλες φθορές και αποκολλήσεις τμημάτων της επίστρωσής της με χαλίκι και λεπτό βότσαλο, ενώ σε ορισμένα σημεία, έχουν διαμορφωθεί μικρές λακκούβες, άκρως επικίνδυνες για το βάδισμα των λουομένων. Επιπλέον, απαιτούνται συντηρήσεις στα δημοτικά φωτιστικά σώματα, που έχουν αφεθεί στη μανία της υγρασίας, με αποτέλεσμα να σκουριάσουν, ενώ επισημαίνεται και ο έλεγχος ως προς το κομμάτι της λειτουργίας τους.

Τέλος, κρίνεται αναγκαία η τοποθέτηση των ομπρελών στις θέσεις - βάσεις που υπάρχουν επί της πλατφόρμας, καθώς όσο περισσότερο πλησιάζει το καλοκαίρι, αυξάνεται καθημερινά η θερμοκρασία, με αποτέλεσμα οι λουόμενοι – κάτοικοι κι επισκέπτες – να “απειλούνται” από τη ζέστη.