Αυτούσια η ανακοίνωση - Δελτίο Τύπου του Εργοστασιακού Σωματείου του Νεωρίου

Πορεία των εργαζομένων του Νεωρίου και κατάθεση ψηφίσματος στο Δικαστήριο

  • Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021 - 10:32
  • /   Eνημέρωση: 24 Σεπ. 2021 - 12:18

Με ανακοίνωσή του, το Εργοστασιακό Σωματείο του Νεωρίου γνωστοποιεί το ψήφισμα που κατέθεσε στο Δικαστήριο σήμερα το πρωί, σε συνέχεια της πορείας που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του Νεωρίου από το ναυπηγείο μέχρι το κέντρο της Ερμούπολης. 

Το ψήφισμα

Προς: Δικαστές και Εισαγγελείς Πρωτοδικείου Σύρου

Αξιότιμοι κύριοι Δικαστές,
Εμείς οι εργαζόμενοι του ΝΕΩΡΙΟΥ, με ομόφωνη απόφαση, στηρίζουμε τις ελπίδες μας για δικαίωση και προστασία της εργασίας μας στις αποφάσεις σας, που είμαστε σίγουροι ότι θα φέρουν στην επιφάνεια την αλήθεια, ώστε να τιμωρηθεί επιτέλους ο δόλος, τα σκοτεινά συμφέροντα και το ψέμα.
Διότι δεν είναι δυνατό σε κάθε τόπο, να υπάρχει πάντα μια μικρή ομάδα λίγων ανθρώπων, που για τους δικούς τους πάντα λόγους… προσπαθούν να βλάπτουν και να δημιουργούν προβλήματα στις κοινωνίες.
Διότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να καπηλεύεται την περιβαλλοντική ευαισθησία όλων μας και με πρόσχημα αυτή να λασπώνει, να συκοφαντεί, να διαβάλει και να καταστρέφει.
Διότι οι καιροσκόποι, εκβιαστές και βιτρίνες σκοτεινών οικονομικών συμφερόντων, που έχουν κάνει καθημερινότητα τις ψευδείς καταγγελίες, δεν μπορούν να επιδιώκουν το ακαταδίωκτο και να είναι υπεράνω του νόμου, προφασιζόμενοι το ιερό δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου.
Ως οικογενειάρχες, εργαζόμενοι και έντιμοι πολίτες, έχοντας εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, σας παρακαλούμε άλλη μια φορά να αποδώσετε όπως πάντα την δικαιοσύνη, να προστατεύσετε το ιερό δικαίωμα των οικογενειών μας για ζωή, εργασία και ευημερία και να εξασφαλίσετε την προστασία μας απέναντι στην στοχοποίηση, τις διακρίσεις και τον κοινωνικό ρατσισμό που προωθούν οι κήρυκες του μίσους και του ψεύδους.