Με απόφαση του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης για την εξυπηρέτηση περισσότερων οδηγών

Ανάπτυξη νέων θέσεων στάθμευσης στη Δόξα

Στη φροντίδα του περιβάλλοντος χώρου του δημοτικού parking στην περιοχή της Δόξας θα προχωρήσει ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, προκειμένου να αναπτύξει νέες θέσεις για οδηγούς οχημάτων και δικύκλων.

Σχετικές γνωμοδοτήσεις έχουν λάβει τα αρμόδια όργανα του Δήμου, καθώς και η Κοινότητα Ερμούπολης, με σκοπό να διευκολύνεται μεγαλύτερος αριθμός οδηγών, σε μία περιοχή που μπορεί να φιλοξενήσει αρκετά οχήματα, ώστε να αποσυμφορηθεί ελαφρώς η Ερμούπολη και το ιστορικό κέντρο.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της αρμόδιας Κοινότητας, από εργασίες καθαρισμού του περιβάλλοντος χώρου, θα αναπτυχθούν έως και 20 νέες θέσεις στάθμευσης. Βάσει της απόφασης των μελών της, ο Δήμος και η Τεχνική Υπηρεσία θα προβούν στις ακόλουθες ενέργειες: κλάδεμα των δένδρων και απομάκρυνση των ξερών, καθαρισμός χόρτων και της ξερής χαμηλής βλάστησης, απομάκρυνση μπαζών και σκουπιδιών, επίχωση των ανοιχτών επικίνδυνων τάφρων, ισοπέδωση σε κατώτερη στάθμη της υπάρχουσας, του χώρου βόρεια του χώρου στάθμευσης, σημειακή καθαίρεση των επικίνδυνων στοιχείων μπετού, μεταφορά φυτοχώματος και φύτευση του χώρου περιμετρικά με κατακόρυφο ριζικό σύστημα δένδρα και κατάλληλα φυτά.

Υπενθυμίζεται πως η Δημοτική Αρχή θα έχει στη διάθεσή της και έναν ακόμη χώρο πλησίον του parking της Δόξας, από συμπολίτες μας (οικ. Τορναζάκη), οι οποίοι θα τον διαθέσουν δωρεάν.