Πολύτιμη ενημερωτική δράση από την Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης ενόψει της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στο Σάββατο (18.00) στο Δημαρχιακό Μέγαρο

Έκθεση για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών

Η Σύρος δεν μένει απαθής απέναντι στον εφιάλτη της έμφυλης βίας, με την Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης να διοργανώνει μία σημαντική εκδήλωση το Σάββατο 27 Νοεμβρίου (18.00) στο αίθριο του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Ενόψει της συγκεκριμένης ανοικτής βιωματικής συζήτησης που θα αναπτυχθεί με θέμα “Από τα έμφυλα στερεότυπα και τις διακρίσεις ως την έμφυλη βία... Υπάρχει άλλος δρόμος;” με τη συμμετοχή της Ομάδας “Συμμαχία των Φίλων”, το αίθριο του Δημαρχιακού Μεγάρου στην Ερμούπολη φιλοξενεί τις τελευταίες ημέρες μία σχετική έκθεση, με σκοπό την ευαισθητοποίηση ακόμη περισσότερου κόσμου απέναντι στον “εφιάλτη” της βίας κατά των γυναικών.

Πρόκειται για αξιέπαινες ενέργειες της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, τα μέλη της οποίας διαπιστώνεται πως παράγουν σημαντικό έργο, για μία κοινωνία περισσότερο ενημερωμένη, ευαισθητοποιημένη αλλά και έτοιμη να αντιδράσει σε κάθε μορφή βίας.

Άξιο αναφοράς και το γεγονός της φωταγώγησης του Δημαρχιακού Μεγάρου σε πορτοκαλί χρώμα από το απόγευμα της Τετάρτης, προκειμένου το βαθιά κοινωνικό μήνυμα να μεταφερθεί σε όλο το νησί.