Χαλασμένα φωτιστικά, σκουριασμένες βάσεις, κατεστραμμένο αποδυτήριο και εικόνα υποβάθμισης όσον αφορά τον εξοπλισμό στο πιο επισκέψιμο σημείο της Ερμούπολης

Απαιτούνται συντηρήσεις στην πλαζ των “Αστεριών”

Εικόνα εγκατάλειψης αποπνέει η πλαζ των Αστεριών σήμερα, στο κομμάτι που αφορά τον εξοπλισμό για τους λουόμενους και τη χειμερινή περίοδο, όσο όμως και σχετικά με τον φωτισμό της περιοχής.

Αν και τα Αστέρια αποτελούν το πιο όμορφο, ξεχωριστό και επισκέψιμο κομμάτι της πόλης, ωστόσο, υπάρχουν θέματα αναπάντητα, που αν αντιμετωπιστούν και προγραμματιστούν, θα μπορούσαν σε πρώτο επίπεδο να βελτιώσουν την εικόνα του.

Ειδικότερα, στο θέμα του ηλεκτροφωτισμού, τα περισσότερα φωτιστικά σώματα έχουν σκουριάσει και αρκετά εξ αυτών είτε δεν φέρουν τα προστατευτικά περιβλήματα, είτε έχουν καταστραφεί και έχουν μετατοπιστεί από τις βάσεις τους. Συνολικά η εικόνα τους είναι κακή και απαιτείται αντικατάστασή τους. Επιπλέον, σχεδόν πλήρως κατεστραμμένο παραμένει το ξύλινο αποδυτήριο, η πόρτα του οποίου δεν κλείνει, ενώ τμήματά του φέρουν γκράφιτι και συνθήματα, όπως επίσης, συντηρήσεις χρειάζονται και ορισμένες ομπρέλες.

Τέλος, απαιτείται να ληφθεί απόφαση για το μεγάλο γκράφιτι που είχαν δημιουργήσει νέοι της Σύρου και μαθητές, καθώς αυτό έχει αποχρωματιστεί και δεν “κοσμεί” πλέον την πλαζ των Αστεριών.

Σημειώνεται πως όλα τα παραπάνω απαιτείται να τα φροντίσει το Λιμενικό Ταμείο Σύρου, η σημερινή Διοίκηση του οποίου έχει μεριμνήσει για την απόκτηση μίας μελέτης ανάπλασης του όρμου των Αστεριών μέσω δωρεάς του Ιδρύματος Αντωνίου Ε. Κομνηνού.

 

 

Ετικέτες: