Μήνυμα του Δήμου Θήρας για την 25η Μαρτίου

  • Πέμπτη, 24 Μαρτίου, 2022 - 10:52

25η Μαρτίου. Η Ελλάδα γιορτάζει την κορυφαία στιγμή της νεότερης ιστορίας της.

Τιμά τον καθολικό ξεσηκωμό του γένους για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού και την ανάκτηση της πολυπόθητης λευτεριάς.

25η Μαρτίου. Ημέρα ανάκλησης στη συλλογική μνήμη, του απαράμιλλου ηρωισμού, της αυτοθυσίας και της φιλοπατρίας των αγωνιστών του 21.

Ημέρα αυτογνωσίας των αρετών της φυλής, που ενέπνευσαν και καθοδήγησαν τους εξεγερμένους Έλληνες, αλλά και των καταστροφικών συνεπειών της διχόνοιας που "μάδησε τις Δάφνες" της Εθνικής επιτυχίας.

25η Μαρτίου. Η αφετηρία μιας συναρπαστικής Εθνικής πορείας, γεμάτη από θριάμβους αλλά και καταστροφές.

Η ίδρυση του νεοελληνικού Κράτους, η εδαφική ολοκλήρωση της Ελλάδας και η πλήρης ένταξη στην Ένωση των σύγχρονων Ευρωπαϊκών Δημοκρατιών, αποτελούν τις κυριότερες κορυφώσεις αυτής της πορείας.

Εθνικές κατακτήσεις που κερδήθηκαν με αγώνες και θυσίες και απειλήθηκαν από ολέθριους αδελφοκτόνους διχασμούς.

25η Μαρτίου. Ένα Εθνικό ορόσημο με παγκόσμια ακτινοβολία που ενέπνευσε πολλούς λαούς στον αγώνα του για ανεξαρτησία και Ελευθερία.

Ένας Εθνικός φωτεινός Φάρος που νοηματοδοτεί ως τις μέρες μας τις έννοιες της ελευθερίας της αξιοπρέπειας και της δικαιοσύνης, έννοιες και αξίες που διακυβεύονται σήμερα στην περίπτωση της Ουκρανίας, όπως το 1974 στην περίπτωση της Κύπρου, όπου το δίκαιο του ισχυρότερου τείνει να κατισχύσει.

Έχοντας επίγνωση των σύγχρονων απειλών και εμπνεόμενοι από τον αγώνα των προγόνων μας, οφείλουμε με εθνική ομοψυχία και αποφασιστικότητα,

- Να προασπίσουμε τα εθνικά μας δίκαια

- Να θωρακίσουμε το κράτος δικαίου και τις δημοκρατικές μας κατακτήσεις και

- Να αγωνιστούμε για ένα βιώσιμο μέλλον, σε μία κοινωνία ευημερίας συνοχής και αλληλεγγύης .

25η Μαρτίου. Μαζί με το γεγονός της εθνεγερσίας, η Ορθοδοξία πανηγυρίζει και το χαρμόσυνο άγγελμα προς τη Θεοτόκο, της άσπιλης σύλληψης του Θεανθρώπου .

 

Χρόνια Πολλά στην Ελλάδα μας

Χρόνια Πολλά στους Έλληνες, όπου γης.