Στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων ο δράστης και οι συγγενείς της αδικοχαμένης Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου

Σύρος: Ξεκινά η δίκη για τη γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο

  • Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, 2022 - 09:34
  • /   Eνημέρωση: 17 Νοε. 2022 - 16:43

Στη Σύρο σήμερα εκδικάζεται η υπόθεση της γυναικοκτονίας της Φολεγάνδρου, σε συνέχεια της διακοπής που είχε υπάρξει προ ημερών. 

Στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων βρίσκονται  η οικογένεια και οι συγγενείς της αδικοχαμένης Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου, ενώ από νωρίς το πρωί πολίτες από αντιρατσιστικές και φεμινιστικές οργανώσεις βρίσκονται στην πλατεία Μιαούλη, διαμαρτυρόμενοι και ζητώντας δικαιοσύνη για τη γυναικοκτονία της Φολεγάνδρου. 

Σημειώνεται πως στη Σύρο έχει μεταφερθεί και ο καθ΄ ομολογίαν δράστης, ο οποίος συνοδευόμενος από αστυνομική δύναμη μετέβη στις δικαστικές αίθουσες. 

Σε δηλώσεις τους προς τα τοπικά ΜΜΕ, ο πατέρας της 26χρονης τόνισε πως αναμένει  η δικαιοσύνη να πράξει τα δέοντα και να επιβληθεί η ανώτερη των ποινών για τον δράστη. Παρομοίως, ο δικηγόρος της αδικοχαμένης Γαρυφαλλιάς, Αλέξης Κούγιας δήλωσε πως σήμερα είναι μία επώδυνη διαδικασία για όλους και πως ο ίδιος θα βοηθήσει το δικαστήριο να βγάλει μία δίκαιη απόφαση για το έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο. 

Υπενθυμίζεται πως ο δράστης κατηγορείται για ανθρωποκτονία σε ήρεμη κατάσταση από πρόθεση. 

Τη δίκη έχει έρθει να παρακολουθήσει και η Ιωάννα Παλιοσπύρου. 

Μέχρι και τις τέσσερις το μεσημέρι είχαν καταθέσει οι συγγενείς του θύματος ενώ ακολούθησε και η κατάθεση του πρώτου ιατροδικαστή. 

Η δίκη πήρε διακοπή γιατί οι δικηγόροι έπρεπε να αναχωρήσουν για Αθήνα και θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα (21/11 και 29/11). 

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση.