Έκλεισε το θέμα της περίφραξης στην πλατεία Σπ. Μουστακλή όπισθεν του Ι.Ν. Κοιμήσεως Σύρου και απαιτούνται συντηρήσεις στον εξοπλισμό

Αποκαταστάσεις για την ασφάλεια των παιδιών

Στην αποκατάσταση της περίφραξης της παιδικής χαράς στην πλατεία Σπύρου Μουστακλή προχώρησε ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, προκειμένου να υπάρχει ασφάλεια για τα μικρά παιδιά και να μην ελλοχεύει ο κίνδυνος πτώσης τους στο τμήμα που τοποθετήθηκαν οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι της Σύρου.

Συγκεκριμένα το μέρος της περίφραξης που είχε αφαιρεθεί προκειμένου να διαμορφωθεί ο χώρος του συστήματος των υπόγειων κάδων, καλύφθηκε από ένα νέο μέρος σιδερένιας περίφραξης, το οποίο διαμορφώνει συνθήκες κατάλληλες για τα μικρά παιδιά που επισκέπτονται την παιδική χαρά.

Πρόκειται για μία θετική εξέλιξη όσον αφορά τον εν λόγω χώρο, ο οποίος βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο της Ερμούπολης, σχεδόν όπισθεν του Ι.Ν. Κοιμήσεως.

Ωστόσο, συντηρήσεις απαιτούνται και στον εξοπλισμό της παιδικής χαράς και ειδικότερα στα παιχνίδια, καθώς αυτά και κυρίως τα ξύλινα μέρη τους, φέρουν φθορές. Επίσης, χρήσιμο θα ήταν να καθαριστούν και οι επιφάνειες των παιχνιδιών, τις οποίες ασυνείδητοι έχουν γεμίσει με σπρέι.