Στις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής να “τρέξει” το μικρό έργο στην πλατεία Μιαούλη

Στο προσκήνιο η αποκατάσταση της μουσικής εξέδρας

Στη συντήρηση και αποκατάσταση της μουσικής εξέδρας στην πλατεία Μιαούλη θα προχωρήσει ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης εντός της τρέχουσας θητείας και κατ΄ εκτίμηση εντός του τρέχοντος έτους, καθώς διαθέτει την απαραίτητη εγκεκριμένη μελέτη από το Υπ. Πολιτισμού.

Αν και δεν πρόκειται για έργο πρώτης γραμμής, ωστόσο, εντάσσεται στις προτεραιότητες για την προστασία των μνημειακών τμημάτων του ιστορικού κέντρου. Ουσιαστικά, η Παγκάλειος εξέδρα παρουσιάζει μεγάλες και σοβαρές φθορές σε όλες τις επιφάνειές της και κυρίως στα τμήματα που υπάρχουν τα ανάγλυφα των Μουσών και του Απόλλωνα.

Σύμφωνα με τη μελέτη, ο Δήμος θα πρέπει να προχωρήσει στα εξής: “α) στη συντήρηση – αισθητική αποκατάσταση των στοιχείων της μουσικής εξέδρας, όπως επεμβάσεις καθαρισμού, στερέωσης, συγκόλλησης και αισθητικής αποκατάστασης των μαρμάρινων επιφανειών αυτής και β) αποκατάσταση των δομικών επιμέρους στοιχείων της μουσικής εξέδρας όπως, επεμβάσεις συντήρησης φανοστατών με αποσυναρμολόγηση της κατασκευής για την αποκάλυψη και αντικατάσταση οξειδωμένων μεταλλικών συνδέσμων με παρόμοιους από ανοξείδωτο χάλυβα και τιτάνιο, για την άρση υφιστάμενης και μελλοντικής παθολογίας”.