Η Ελλάδα και οι Κυκλάδες στους “New York Times” με “φόντο” την αγορά ακινήτων

Ελκυστικές τιμές

Έως 20% η πτώση στα δημοφιλή νησιά όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη

Πρωταγωνίστρια είναι η Ελλάδα στην αμερικάνικη εφημερίδα “New York Times”, αφού σε πρόσφατο δημοσίευμά της επισημαίνεται πως στη χώρα δύναται κάποιος να αγοράσει ακίνητα σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.

Επίσης, στο ίδιο κείμενο, ξεχωριστή μνεία πραγματοποιείται όσον αφορά στη διαμορφωμένη οικονομική κατάσταση σε νησιά των Κυκλάδων, για τα οποία τονίζεται ότι η μείωση των τιμών δεν ξεπερνά το 20%.

“Φιλέτα” λόγω ύφεσης

Ο συντάκτης του άρθρου, εξηγεί ότι “Η βαθιά ύφεση σε συνδυασμό με την εθνική κρίση χρέους είχε σημαντικό αντίκτυπο στην ελληνική αγορά real estate”, με αποτέλεσμα οι τιμές που πωλούνται πολλά από τα ακίνητα να σημειώνουν πτώση που “αγγίζει” ποσοστά 35-50%.

Ταυτόχρονα, στο ίδιο άρθρο, παραχώρησε δηλώσεις για συγκεκριμένα νησιά των Κυκλάδων ο δικηγόρος, Κώστας Δοκιμάκης. Ειδικότερα, φαίνεται να τόνισε πως παρόμοια κατάσταση με τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας, επικρατεί και σε αρκετά κυκλαδονήσια, όπως η Νάξος, νησί που μπορεί “να αγοράσει κανείς κατοικία έναντι $60.000”. Ωστόσο, σε ιδιαζόντως δημοφιλείς προορισμούς, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, αν και η ύφεση έχει αφήσει τα βήματά της, η πτώση στις τιμές κυμαίνεται έως και 20%.

Στο άρθρο, ο συντάκτης παρουσιάζει τη χώρα ως “ιδανική” επιλογή για να “στρέψει κάποιος το βλέμμα” αν επιθυμεί να κάνει επενδύσεις και κυρίως αν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει άμεσα.