“ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ”

Με «ρυθμούς χελώνας» η ανάπτυξη του εσωτερικού τουρισμού

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΝΑ «ΚΙΝΗΣΟΥΝ» ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ - ΕΛΑΧΙΣΤΗ Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ - ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΑΝ ΑΚΟΜΗ ΠΟΛΛΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΕ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • Τρίτη, 16 Ιουνίου, 2020 - 06:24

Της Λένας Κισσάβου

Δειλά- δειλά, οι Λαρισαίοι αρχίζουν να οργανώνουν διακοπές και να πραγματοποιούν οργανωμένες εξορμήσεις, εντός Ελλάδας, επιστρέφοντας με βήμα αργό στην κανονικότητα.

Απ’ τη μία διαπιστώνεται έντονη η ανάγκη τους για διαφυγή από την καθημερινότητα και ακόμη περισσότερο μετά από μια περίοδο εγκλεισμού, και απ’ την άλλη διαφαίνεται να διατηρείται ενδόμυχα ο φόβος τους για τη μετάδοση του κορονοϊού.

«Περνάνε από το γραφείο ή τηλεφωνούν, προκειμένου να ενημερωθούν για τις οργανωμένες ομαδικές εκδρομές. Ακούν με προσοχή, ζυγίζουν τις καταστάσεις, μετρούν τα έξοδα και απαντούν: Λίγο αργότερα! Παρατείνουν την ώρα της απόφασης. Φοβούνται…» δηλώνει χαρακτηριστικά στην «Ε», για την τουριστική κίνηση που τείνει να ξεκινήσει, ο υπεύθυνος του τουριστικού γραφείου του ΚΤΕΛ Λάρισας -«Τιτάνας», Χρήστος Τριανταφύλλου.

Πολλοί ίσως περιμένουν τα κουπόνια Κοινωνικού Τουρισμού, άλλοι ίσως έχουν υποχρεώσεις που δεν τους επιτρέπουν να προγραμματίσουν εκδρομές αυτό το χρονικό διάστημα, και άλλοι τόσοι δυσκολεύονται οικονομικά να ανταποκριθούν, καθώς άλλωστε βγαίνουμε από μία περίοδο «ισχνών αγελάδων» κατά την οποία για τρεις μήνες σχεδόν «νέκρωσαν» οι περισσότεροι επαγγελματικοί κλάδοι.

Μέσα σε αυτό το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που προέκυψε από την εισβολή του κορονοϊού και γενικότερα μέσα σε ένα κλίμα ανασφάλειας για την εξάπλωση της νόσου, η κοινωνία εμφανίζεται «μουδιασμένη» μεν για εξορμήσεις, αλλά απ’ την άλλη, ιδιαίτερα τολμηρή όταν δεν λαμβάνει προφυλάξεις στους περιπάτους μέσα στην πόλη. Τουλάχιστον στη Λάρισα, δημιουργείται καθημερινά συγχρωτισμός σε πολλά σημεία της.

«Με τα 534 ευρώ, τον μήνα, που δικαιούται από την αναστολή σύμβασης ο εργαζόμενος, τι να «πρωτοπληρώσει» για να σκεφτεί διακοπές;» υποστηρίζει ο κ. Τριανταφύλλου, για τη μερίδα των πολιτών που επλήγησαν από την εφαρμογή των μέτρων, για αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού και δικαιολογεί τη διστακτικότητα των Λαρισαίων να συμμετέχουν σε εκδρομές καθώς και να προγραμματίσουν, έστω ολιγοήμερες, διακοπές.

Αναφέρει επίσης, ότι σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας αλλά και σε νησιά, που είναι προορισμοί πολλών οργανωμένων εκδρομών (διήμερες, τριήμερες κ.ά.), δεν έχουν ανοίξει ακόμη πολλά ξενοδοχεία, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι ίσως κάποια από αυτά δεν θα ανοίξουν καθόλου.

Συγκεκριμένα μικρές και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες συντηρούνταν κάθε καλοκαίρι με τη φιλοξενία ομάδων ξένων τουριστών, οι οποίοι φέτος δεν θα έρθουν.

«Τα περισσότερα καταλύματα θα ανοίξουν τον Ιούλιο και άλλα καθόλου…», δηλώνει ο κ. Τριανταφύλλου.

Πάντως, η ελάχιστη έστω τουριστική κίνηση, που έχει ξεκινήσει σήμερα στη Λάρισα, αφορά κυρίως σε μονοήμερες εξορμήσεις και το ενδιαφέρον εκφράζεται από άτομα μέσης ηλικίας.