Συνάντηση ενημέρωσης επαγγελματιών στην Τήνο

  • Παρασκευή, 5 Απριλίου, 2024 - 09:42

Την Τετάρτη 3 Απριλίου 2024 και ώρα 19:00 πραγματοποιήθηκε στη Μοσχούλειο Σχολή του Δήμου Τήνου συνάντηση με θέμα την ενημέρωση των επαγγελματιών κάθε δραστηριότητας ενόψει της έναρξης της θερινής σεζόν.

Η συνάντηση ήταν μία πρωτοβουλία του Δήμου Τήνου και του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου.

Το Δήμο Τήνου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος υπεύθυνος για την τοπική αγορά και τα καταστήματα κ. Ευάγγελος Κορνάρος, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Τήνου ο πρόεδρος κ. Ευάγγελος Σημαντήρης και το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ο πρόεδρος κ. Ανδρέας Τσιμέκης, η γενική γραμματέας κ. Λουκία Κολλάρου, η ταμίας κ. Πετρίνα Κολλάρου, ο αντιπρόεδρος β’ κ. Πολύδωρος Μωραΐτης και το μέλος κ. Χρυσή Καλέγια.

Ο Δήμαρχος Τήνου κ. Παναγιώτης Κροντηράς απουσίαζε εκτάκτως λόγω των γυρισμάτων της εκπομπής «Εν Δήμω» της ΕΡΤ. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Αναστασία Ψάλτη, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και των τοπικών κοινοτήτων. Το Επιμελητήριο Κυκλάδων εκπροσώπησαν ο κ. Μάνθος Δελλατόλας μέλος του Δ.Σ. και ο κ. Λαυρέντιος Άνδροβιτς στέλεχος του Επιμελητηρίου στο γραφείο της Τήνου. Παρευρέθηκαν μέλη των Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων Τήνου και του Σ.Ε.Κ.ΥΓ.Ε.Τ.

Δυστυχώς, αναλογικά με τον αριθμό των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην Τήνο, ο αριθμός των παρευρισκομένων δεν ήταν ικανοποιητικός. Μετά το καλωσόρισμα από τον κ. Κορνάρο και τον κ. Σημαντήρη, ο κ. Τσιμέκης έκανε ένα μικρό πρόλογο και αναφέρθηκε στην αύξηση του τουρισμού στο νησί μας και στα κακώς κείμενα που λαμβάνουν χώρα όπως ανεπαρκείς υποδομές, συνωστισμός, κακή ποιότητα της παρεχόμενης υπηρεσίας, υψηλές τιμές, αδιαφάνεια τιμοκαταλόγων, κακό service, ζητήματα

ασφαλείας, τα οποία γίνονται από μερικούς και δυστυχώς οι επιπτώσεις τους πλήττουν και τους σοβαρούς επιχειρηματίες του νησιού μας , οι οποίοι ευτυχώς είναι η πλειοψηφία.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Κορνάρος αναφέρθηκε :

1. στις κανονιστικές του Δήμου Τήνου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και στην μελλοντική προσαρμογή τους ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του σήμερα

2. στη χρήση και στην κατάχρηση των κοινόχρηστων χώρων

3. στη χρήση και στην κατάχρηση της άδειας μουσικής

4. στην τροφοδοσία των καταστημάτων κυρίως της χερσαίας ζώνης

5. στο ιστορικό κέντρο της Χώρας

6. στα διάφορα αντικείμενα που τοποθετούνται στο οδόστρωμα για την εμπόδιση του parking

7. στην ανακύκλωση

8. στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις των εκπολιτιστικών συλλόγων των χωριών του νησιού

9. στο Κέντρο Υγείας Τήνου

10.στους κατεστραμμένους δρόμους

Κατόπιν το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Τ. κ. Σημαντήρης και τόνισε ότι τρία είναι τα πράγματα που πρέπει να διέπουν τις συμπεριφορές μας ώστε να υπάρχουν αποτελέσματα : η συνεργασία, η δικαιοσύνη και ο σεβασμός. Στη συνέχεια αναφέρθηκε :

1. στις κατασκευές της χερσαίας ζώνης

2. στο κλείσιμο της παραλιακής οδού τους θερινούς μήνες

3. στην τακτοποίηση των θέσεων parking στον εξωτερικό λιμένα Τήνου

Στο τέλος το λόγο πήρε και πάλι ο πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου κ. Τσιμέκης, ο οποίος αναφέρθηκε :

1. στη νομοθεσία για τη χρήση και τη λειτουργία των POS και

2. στο πώς και στο που πρέπει να βρίσκονται και να εμφανίζονται τιμοκατάλογοι και τιμές προϊόντων

3. στην άγρα πελατών και

4. στον αθέμιτο ανταγωνισμό που προκύπτει από όλα τα παραπάνω που ανέφερε ο Αντιδήμαρχος κ. Κορνάρος και στην αντιμετώπιση αυτού.

Η κ. Ψάλτη χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα την Πάρο, αναφέρθηκε στις μελέτες που θα πρέπει να προηγηθούν οποιωνδήποτε ενεργειών για να γίνει κάτι σωστό.

Ακολούθησε διάλογος με τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι, εκτός των παραπάνω, έθεσαν και άλλα θέματα όπως την καθαριότητα, το τέλος κοινοχρήστων χώρων, τους λογαριασμούς ύδρευσης, τη διέλευση πούλμαν ξενοδοχειακών επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια του κλεισίματος της παραλιακής οδού κ.α.

Ήταν μία εποικοδομητική συνάντηση, η οποία ευελπιστούμε να είναι η αρχή μιας διαφορετικής αντιμετώπισης των προβλημάτων του νησιού μας και των επαγγελματιών του.