Ξεκίνησαν οι αιτήσεις μετάθεσης των εκπαιδευτικών

Ξεκίνησαν από σήμερα οι αιτήσεις μετάθεσης των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίες θα συνεχίσουν έως τις 30 Νοεμβρίου, σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το αρμόδιο Υπουργείο οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, στην αρμοδιότητα των οποίων υπάγονται τα σχολεία όπου ανήκουν οι εκπαιδευτικοί. 

Σημειώνεται ότι στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, προβλέπονται έξι κατηγορίες μεταθέσεων: γενικές από περιοχή σε περιοχή μετάθεσης, στα μουσικά σχολεία, στα καλλιτεχνικά σχολεία, στα σχολεία διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, αμοιβαίες από περιοχή σε περιοχή και σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ. Στην Πρωτοβάθμια, οι κατηγορίες είναι τέσσερις: γενικές από περιοχή σε περιοχή μετάθεσης, στα σχολεία διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, αμοιβαίες από περιοχή σε περιοχή και ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης. Επίσης τα κριτήρια για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών είναι έξι: η συνολική υπηρεσία, η συνυπηρέτηση, οι οικογενειακοί λόγοι, οι συνθήκες διαβίωσης στις έδρες των σχολείων όπου υπηρέτησαν ή υπηρετούν, η εντοπιότητα και η πρώτη προτίμηση. Σε περίπτωση ισοβαθμίας των εκπαιδευτικών κατά τις μεταθέσεις από περιοχή σε περιοχή, προηγούνται οι εκπαιδευτικοί που υπερέχουν κατά κριτήρια, εάν αυτά συντρέχουν και με την εξής σειρά: συνυπηρέτηση, εντοπιότητα, οικογενειακοί λόγοι, συνολική υπηρεσία, δυσμενείς συνθήκες λειτουργίας των σχολείων όπου υπηρέτησαν ή υπηρετούν και πρώτη προτίμηση.