Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος

"Το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να μας παιδεύει"

  • Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου, 2019 - 10:03

Στις αρχές του 2012 ο Ιεροδιδάσκαλος π. Στανίσλαος Στουραϊτης παραιτήθηκε από την  οργανική θέση του Δημοτικού Σολείου Εξωμβούργου Τήνου. 

Άρχισε τότε από μέρους μας η διαδικασία για τον διορισμό ενός νέου ιεροδιδασκάλου στη θέση του παραιτηθέντος και καταθέσαμε στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων πλήρη  φάκελο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

  Επειδή αργούσε να φθάσει η σχετική απόφαση του Υπουργείου, συνεχίσαμε να στέλνουμε έγγραφα προς κάθε αρμόδια Υπηρεσία. Κάναμε παραστάσεις στο ίδιο το Υπουργείο. Μας δόθηκαν προφορικές υποσχέσεις. Κάναμε δεκάδες τηλεφωνήματα και παίρναμε την απάντηση ότι το θέμα θα λυθεί.

  Το Νοέμβριο του σχολικού έτους 2017 -2018 μας έφθασε μία απόφαση με τον διορισμό ωρομισθίου αναπληρωτή ιεροδιδασκάλου του ιερέα π. Ιωάννη Σκλάβου.

Όταν έληξε και αυτό το σχολικό έτος αυτό κάναμε νέα αίτηση τόσο τον Ιούνιο όσο και τον Σεπτέμβριο του 2018  για διορισμό του ιδίου ιεροδιδασκάλου για το νέο σχολικό έτος 2018-2019. Το Νοέμβριο του 2018 έφθασε  ήρθε  η ίδια απάντηση του προηγουμένου σχολικού έτους με τον διορισμό και πάλι του π. Ιωάννη Σκλάβου. Τον Αύγουστο  του έτους 2019 κάναμε την  ίδια διαδικασία για το έτος 2019-2020. Ενώ  περιμέναμε την άμεση θετική απάντηση των δύο προηγουμένων σχολικών ετών και παρά τα αρκετά τηλεφωνήματα στο ίδιο το Υπουργείο και σε  άλλες αρμόδιες Υπηρεσίες του, κάναμε  παραστάσεις σε στελέχη της Κυβέρνησης, μέχρι σήμερα 12/12/2019  δεν έχουμε απάντηση.

Επειδή διαπιστώνουμε την κινητικότητα της σημερινής Κυβέρνησης, η οποία  συνηθίζει να μην καθυστερεί την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των θεσμών της Χώρας και των πολιτών, διερωτόμαστε τι άραγε συμβαίνει; 

Σήμερα το Γυμνάσιο  Τήνου και τα δύο  Λύκεια του παραμένουν με 18 κενές ώρες διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών στους καθολικούς μαθητές και μαθήτριες. 

 

Μη δυνάμενοι πλέον να ανεχθούμε την απαράδεκτη αυτή κατάσταση διαμαρτυρόμαστε έντονα και ζητούμε  τον άμεσο διορισμό έστω και αναπληρωτή ωρομισθίου ιεροδιδασκάλου, όπως τα προηγούμενα χρόνια , έως ότου το Υπουργείο θελήσει να ικανοποιήσει οριστικά το δίκαιο αίτημά μας. 

Το Υπουργείο Παιδείας που καθήκον έχει να εκπαιδεύει ας σταματήσει επιτέλους να παιδεύει τόσο τις μαθήτριες και μαθητές των σχολείων του Γυμνασίου και των δύο Λυκείων της Τήνου όσο και εμάς

Μη μας απογοητεύετε και εσείς! 

 

+ Νικόλαος

Καθολικός Αρχιεπίσκοπος

Νάξου-Πάρου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου-Χίου-Λέσβου-Σάμου

και

Μητροπολίτης παντός Αιγαίου