“ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ”

Ανησυχία στην εκπαιδευτική κοινότητα

  • Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2020 - 06:27

Δεν έχουν τέλος τα κρούσματα που καταγράφονται στην εκπαιδευτική κοινότητα στα Τρίκαλα, προκαλώντας ανησυχία σε εκπαιδευτικούς και γονείς. Χθες, ανακοινώθηκε ότι αναστέλλει τη λειτουργία του, το 5 Γενικό Λύκειο Τρικάλων, καθώς εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού.

Το σχολείο θα μείνει κλειστό από σήμερα έως και τις 7 Οκτωβρίου. Επίσης, χθες ανακοινώθηκε ότι αναστέλλει τη λειτουργία του και το τμήμα Β3 του 3ου Γενικού Λυκείου Τρικάλων από χθες έως και τις 6 Οκτωβρίου, αφού εντοπίστηκε κρούσμα του κορωνοϊού.

Νέα κινητοποίηση από εκπαιδευτικούς

Εν τω μεταξύ, με αφορμή την καταγραφή συνεχιζόμενων κρουσμάτων στα σχολεία των Τρικάλων, οι εκπαιδευτικοί είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, ζητώντας ουσιαστικά μέτρα για την προστασία των μαθητών μέσα στην πανδημία.

Μάλιστα, προχθές πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της ΕΛΜΕ Τρικάλων.

Η σύσκεψη έλαβε χώρα στο εργατοϋπαλληλικό κέντρο, ενώ συμμετείχαν και εκπρόσωποι σωματείων.

Στο επίκεντρο βρέθηκε η έλλειψη ουσιαστικών μέτρων υγειονομικής προστασίας των μαθητών και των εκπαιδευτικών και η διεκδίκηση των όρων και των προϋποθέσεων ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων μέσα στην πανδημία.

Για το λόγο αυτόν αποφασίστηκε να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις, με πιθανότερη ημερομηνία την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου.

Νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές κάνουν λόγο για ελλείψεις στο προσωπικό καθαριότητας, έλλειψη αντισηπτικών και υλικών απολύμανσης, ενώ διεκδικούν τη μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές, άμεσους, μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών της εκπαίδευσης με εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό σε όλες τις δομές της.

Επίσης, ζητούν τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας στις σχολικές μονάδες έτσι ώστε να διασφαλίζονται όλοι οι υγειονομικοί όροι σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας των σχολικών μονάδων και να δοθεί δωρεάν ο αναγκαίος αριθμός κατάλληλων μασκών σε καθημερινή βάση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό, καθώς και η διενέργεια δωρεάν επαναλαμβανόμενων τεστ για το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας.