Γραφείο Τύπου του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων

"Όλα τα παιδιά έχουν τα ίδια δικαιώματα"

  • Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου, 2020 - 19:34

"Ο πολύπαθος και συνάμα ελπιδοφόρος χώρος της εκπαίδευσης δεν αντέχει προσωπικές αντιπαραθέσεις και δεν προσφέρεται προς επίτευξη μικροπολιτικών λογικών".

Ξεκινάμε την απάντησή μας με την ανωτέρω φράση του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σύρου, Τήνου και Μυκόνου, ο οποίος έχει υπερβεί κάθε όριο μικροπολιτικής συμπεριφοράς προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις (χωρίς ουδέποτε να έχει αιτηθεί επίσημη συνάντηση προκειμένου να ενημερωθεί, ενδεχομένως για να έχει την ευχέρεια των συγκεκριμένων ανακοινώσεων).

 

Ουσιαστικά, ο Σύλλογος ζητά από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να παραβιάσει τη νομοθεσία και να υπερβεί την αρμοδιότητά της. Πιο συγκεκριμένα θέτει θέμα για τρία νηπιαγωγεία (Άνω Σύρου, Φοίνικα και Ποσειδωνίας), όχι για τη μεταφορά των νηπίων από τις κατοικίες τους μέχρι τα νηπιαγωγεία, αλλά για το γεγονός ότι δε συνοδεύονται μετά την αποβίβασή τους από τα λεωφορεία μέχρι την είσοδο των νηπιαγωγείων που συγκεκριμένα είναι μία απόσταση περίπου 50 μέτρων για τα νηπιαγωγεία Φοίνικα και Ποσειδωνίας και μεγαλύτερη για το νηπιαγωγείο της Άνω Σύρου, αίτημα για το οποίο δεν έχουμε κανένα λόγο να διαφωνήσουμε. 

Μας εκπλήσσει όμως αρνητικά το γεγονός ότι ο Σύλλογος στρέφεται συνεχώς κατά της Περιφέρειας για το συγκεκριμένο αίτημά του, την στιγμή που έχει διευκρινιστεί επανειλημμένως ότι τη συνοδεία των παιδιών από το μεταφορικό μέσον που τα αποβιβάζει στις σχολικές μονάδες μέχρι την είσοδο στα σχολικά συγκροτήματα αναλαμβάνουν οι σχολικοί τροχονόμοι, τους οποίους προσλαμβάνουν οι Δήμοι και όχι η Περιφέρεια.

 

Διαγιγνώσκουμε, λοιπόν, πρόθεση δημιουργίας εντυπώσεων από το Σύλλογο και όχι αναζήτηση λύσης, γι' αυτό σας καλώ να συμπεριφερθείτε με υπευθυνότητα.  Να σας ενημερώσουμε δε για πολλοστή φορά ότι το σύνολο της μαθητιώσας νεολαίας που δικαιούται μεταφορά προς τα σχολικά συγκροτήματα μεταφέρεται κανονικότατα.  Δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε οικονομικά συμφέροντα και σε μεμονωμένες παράλογες απαιτήσεις γονέων.

 

Τέλος, σας προσκαλούμε όποτε επιθυμείτε προκειμένου να συζητήσουμε μία προς μία διεξοδικά τις περιπτώσεις των μαθητών που κατά την γνώμη σας δικαιούνται(;) μεταφορά και η Περιφέρεια δεν τους την προσφέρει.

Ακολουθήστε τον δρόμο της συνεργασίας έχοντας ως μοναδικό γνώμονα το καλό των παιδιών και θα είμαστε αρωγοί σε κάθε θετική πρωτοβουλία σας.