Περιβαλλοντική Δράση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Άνω Σύρου

Εξωραϊσμός της πηγής του «Αγίου Αθανασίου»

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Άνω Σύρου διοργανώνει δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης αλλά και σύνδεσης του Σχολείου με την κοινότητα.

Με δεδομένο ότι η φροντίδα της πόλης μας και της γειτονιάς μας είναι ένα ζήτημα που μας αφορά όλους, ο Σύλλογος καλεί μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν στον καθαρισμό και τον εξωραϊσμό της Πηγής του Αγίου Αθανασίου, στην Άνω Σύρο. Η ομαδική αυτή προσπάθεια προσφέρει στους γονείς να δείξουν στα παιδιά τους το καλό παράδειγμα, πώς να αγαπούν, να σέβονται και να φροντίζουν τη φύση και την περιοχή τους. Όπως επισημαίνεται και από τον ίδιο τον Σύλλογο… «δεν αρκεί να μην πατάμε το γρασίδι, χρειάζεται και η αγάπη μας».

Η περιβαλλοντική γιορτή του Συλλόγου υποστηρίζεται θερμά από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης και φυσικά την Κοινότητα Άνω Σύρου. Το Τμήμα Περιβάλλοντος θα παρέχει σακούλες, γάντια και ειδικές χτένες-σκούπες, καθώς και ένα βοηθητικό προσωπικό για να συνδράμει το έργο του σχολείου. Επιπλέον, το Τμήμα Μικρών Έργων της Τεχνικής Υπηρεσίας θα παρέχει χρώματα στους συμμετέχοντες για να ομορφύνουν κάποια βατά σημεία του χώρου.

Σημειώνεται πως ήδη κάποιες τάξεις, υπό την καθοδήγηση του διευθυντή και των εκπαιδευτικών τους, ετοιμάζουν ομαδικές αφισούλες με ζωγραφιές και κανόνες ορθής χρήσης, ώστε να αναρτηθούν στον περιβάλλοντα χώρο, προς ευαισθητοποίηση των επισκεπτών.

Μικρά και μεγάλα μέλη της οικογένειας του Δημοτικού Σχολείου Άνω Σύρου φορούν μάσκες, μακριά παντελόνια, κλειστά παπούτσια και ανταμώνουν τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021 στην Πηγή του Αγίου Αθανασίου στην Άνω Σύρο για αναλάβουν δράση.

Σημείο συνάντησης στην αρχή του πλακόστρωτου μονοπατιού, κάτω από τον Μύλο.