Άλλη μία ευρωπαϊκή διάκριση για το 3ο Δημοτικό Σχολείο Τήνου

  • Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου, 2021 - 06:10

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Τήνου βραβεύτηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή eTwinning.

Το σχολείο έλαβε Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα «The EU Team - Eurokids United», που υλοποιήθηκε, κατά το σχολικό έτος 2020-2021, στο πλαίσιο του μαθήματος των Αγγλικών από την εκπαιδευτικό Αγγλικής Γλώσσας κ. Αικατερίνη Κύρου.

Η δουλειά, η καλή διάθεση, η συνεργασία, το κέφι, η δέσμευση, η εργατικότητα, η δημιουργικότητα είναι κάποια μόνο από τα στοιχεία που επέδειξαν όλοι οι συμμετέχοντες, μαθητές και εκπαιδευτικοί στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Οι δράσεις τους πραγματοποιήθηκαν τόσο δια ζώσης, όσο και εξ αποστάσεως.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή eTwinning συνεχάρη τα συνεργαζόμενα σχολεία, επιβραβεύοντάς τα με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για την τελειότητα της εργασίας τους. Αυτό σημαίνει πως η δουλειά τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των μαθητών έχει αναγνωριστεί στο υψηλότερο Ευρωπαϊκό επίπεδο. Τα έργα τους θα εμφανιστούν σε έναν ειδικό χώρο της Ευρωπαϊκής Διαδικτυακής Πύλης στο www.etwinning.net.

Το πρόγραμμα "The EU Team - Eurokids United" είχε θέμα την Ευρώπη, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ευρωπαϊκές αξίες, τα δικαιώματα των παιδιών, την ασφάλεια στο διαδίκτυο, τις ψευδείς ειδήσεις και την παραπληροφόρηση. Μπορεί η περσινή σχολική χρονιά να είχε πολλά απρόοπτα, ωστόσο οι μαθητές είτε δια ζώσης, είτε εξ αποστάσεως κατάφεραν να πάρουν μέρος σε όλες τις δραστηριότητες με αμείωτο ενδιαφέρον.

Το πρόγραμμα αποτέλεσε καλή ευκαιρία για να παρουσιαστούν οι χώρες της Ευρώπης και ο εορτασμός των Χριστουγέννων σε κάθε χώρα, καθώς και να δημιουργηθούν λογότυπα, ένα ηλεκτρονικό βιβλίο και βίντεο για τα δικαιώματα των παιδιών και κόμικ για την ασφάλεια στο διαδίκτυο.