Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Πάρου για το άνοιγμα των σχολείων

  • Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου, 2022 - 12:29

Επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων απέστειλε η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πάρου, σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων.

Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Ύστερα από την ενημέρωση ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά, στις 10 Ιανουαρίου, δυστυχώς, αντιληφθήκαμε ακόμα μία φορά, ότι η σχέση Υπουργείου Παιδείας και νησιών των Κυκλάδων, είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

Αναρωτηθήκαμε αν υπάρχει έστω ένας Κυκλαδίτης βουλευτής ή σύμβουλος του υπουργείου, ο οποίος κατάγεται από το νομό μας, και σας συμβούλεψε να παραταθεί για μία εβδομάδα το λιγότερο, η έναρξη των μαθημάτων για το 2022.

Και γιατί το λέμε αυτό; Διότι ως νησιώτες συνηθίζουμε να κάνουμε διακοπές κατά τη χειμερινή περίοδο, που στην πλειοψηφία μας, ταξιδεύουμε προς τα αστικά κέντρα. Τα κρούσματα στις περιοχές αυτές, το τελευταίο διάστημα, αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, ενώ οι επιστήμονες εκτιμούν ότι θα ξεπεράσουν τα 80.000 ημερησίως, σε όλη τη χώρα, κατά το τρίτο 10ήμερο του Ιανουαρίου. Ο ιός είναι τόσο ύπουλος και τα μέτρα τόσο ελλειπή, που όσο προσεκτικοί και να είμαστε, οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος μας.

Όπως γίνεται αντιληπτό, μετά από την έξαρση των κρουσμάτων, δεν θα υπάρχει σε νησί, ούτε μία οικογένεια, που τουλάχιστον ένα μέλος της, δεν θα έχει νοσήσει. Τα νησιά μας υστερούν σε πρωτοβάθμια φροντίδα, οι μετακινήσεις στα νοσοκομεία της Αθήνας έχουν δυσκολία, οι μαθητές του δημοτικού δεν έχουν προσαρμοστεί στη συνθήκη εφαρμογής της μάσκας ενώ οι ευπαθείς ομάδες (υπερήλικες), είναι αρκετοί αναλογικά με τον πληθυσμό των νησιών.

Γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει μέριμνα για μηχανολογικό εξοπλισμό στα σχολεία κι ότι το κράτος αδυνατεί για περεταίρω γονικές άδειες σε περίπτωση τηλεκπαίδευσης. Όμως από τότε που έγινε σαφές, ότι νοσούν και μεταδίδουν τον ιό και οι εμβολιασμένοι συνάνθρωποι μας, που αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού, και ειδικός να μην είναι κάποιος, διαπιστώνει ότι θα προκύψει «ανοσία της αγέλης» με δυσάρεστες απώλειες.

Αυτό που θεωρούμε ασφαλές για τους κατοίκους των Κυκλάδων, είναι να ανοίξουν τα σχολεία με καθυστέρηση μία ή δύο εβδομάδων ενώ ταυτόχρονα είναι επιτακτική ανάγκη να μεριμνήσετε σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας & το Υπουργείο Ανάπτυξης, για τιμή διατίμησης στα μοριακά tests ανίχνευσης covid ή συνταγογράφησης τους, προκειμένου να γνωρίζουμε με μεγαλύτερη αξιοπιστία των αριθμό των κρουσμάτων στα νησιά μας και να μην επιβαρύνεται άλλο ο οικογενειακός προϋπολογισμός.

Αφουγκραστείτε μας! Ζούμε στα νησιά και γνωρίζουμε τα σημεία που ‘’πονάνε’’! Οι συνέπειες που θα επιφέρει το άνοιγμα των σχολείων, θα είναι ολέθριες και θα σας δοθεί αυτόματα ο ρόλος των ηθικών αυτουργών ενώ θα είστε υπόλογοι στους εν δυνάμει νοσούντες και στους συγγενείς τους».