Λειτουργική & ενεργειακή αναβάθμιση Σχολείων Κάτω Μεριάς Κέας

  • Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου, 2022 - 20:27

Ξεκίνησαν τον Αύγουστο οι εργασίες του έργου “Λειτουργική & ενεργειακή αναβάθμιση Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Κάτω Μεριάς Κέας”.

Τα κτίρια του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Κάτω Μεριάς είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες, έχουν υποστεί φυσικές φθορές και λόγω της παλαιότητάς τους δεν ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ενεργειακές απαιτήσεις ενός χώρου εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο της αναβάθμισης τους γίνονται οι ακόλουθες παρεμβάσεις:

Θερμοϋγρομόνωση δώματος και αποκατάστασή του από φθορές

Αντικατάσταση φωτισμού με ενεργειακά αποδοτικότερο.

Σκοπός του έργου, το οποίο συγχρηματοδοτείται από τον Δήμο Κέας και το Πράσινο Ταμείο του Υ.Π.ΕΝ., είναι η μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, περίπου κατά 90%. Στόχος είναι στη συνέχεια, να γίνουν ανάλογες παρεμβάσεις και στα υπόλοιπα σχολεία της Κέας.

WC για ΑμεΑ στα σχολεία της Κέας

Ο Δήμος Κέας προμηθεύτηκε 4 νέα WC κατάλληλα για ΑμεΑ, τα οποία τοποθετήθηκαν στους αύλειους χώρους των σχολείων Νηπιαγωγείο – Δημοτικό Κάτω Μεριάς, Δημοτικό Κορησσίας, Νηπιαγωγείο Βουρκαρίου και εσωτερικά στο κτίριο του Γυμνασίου – Λυκείου.

Τα WC έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, και ανάγκες των ΑμεΑ, ώστε να είναι εργονομικά και να παρέχουν άνετη και ασφαλή πρόσβαση. Στόχος μας είναι η βελτίωση των υποδομών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και η αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της εκπαίδευσης.

Η προμήθεια έγινε μέσω του Προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών, στον Άξονα Προτεραιότητας «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων».